Osmangazi'de her köye meydan ve hizmet binası!
Dağakça Mahallesi köy hayrına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapılacak olan meydan ve hizmet binasının detaylarını mahalle sakinleri ile paylaştı. Başkan Dündar, “Her mahalleye bir meydan ve hizmet binası kazandırma projemiz çerçevesinde Dağakça mahallemiz için hazırlıklarımızı tamamladık. Dağakça yepyeni bir görünüme kavuşacak” dedi.   
 
Köy hayrı nedeniyle ziyaret ettiği Dağakça’da bir konuşma yapan Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak, mahalle statüsü kazanan köylere yönelik başlattıkları, her köye bir meydan ve hizmet binası kazandırma projelerinin devam ettiğini söyledi. Dağakça Mahalle Meydanı ve Hizmet Binası’nın da kısa sürede yapılacağını söyleyen Başkan Dündar, “Daha önce köy okulunun bakım, onarım ve tadilatını yaptık. Çevre düzenlemesi ile okula yeni bir yol açtık. Şu anda gençlerimizin faydalanacağı spor sahasındaki çalışmalarımız devam ediyor, Burası, içerisinde jimnastik aletlerinin de yer alacağı, her yaştan insanın faydalanacağı bir tesis olacak. Ayrıca, üç katlı olarak inşa edeceğimiz hizmet binamızda muhtarlık, berber, dernek odası, PTT, 2 adet çok amaçlı toplantı salonu, lojman ve 2 köy kahvesi yer alacak. Kahvehanelerin önünde açık ve kapalı oturma alanlarının yer alacağı geniş bir meydan yer alacak. Hizmet binası ve meydan çalışmaları, çevre düzenlemeleri ile birlikte köye yepyeni bir görünüm kazandıracak” dedi.
 
Dağakça Mahallesi’ndeki geleneksel köy hayrında gündeme dair açıklamalarda da bulunan Dündar, gerçekleştirilen etkinliğin Türk milletinin en güzel hasletlerinden olduğunu söyledi. Dündar, “Bugün burada çok güzel bir atmosfer oluşturdunuz. Birlik ve beraberlik mesajı verdiniz. Maalesef, ülkemizin bu güzelliklerini kıskananlar çok fazla. Bu ülkenin toprakları tarih boyunca hep kıskanılmış, hedef olmuş, birileri tarafından sürekli ele geçirilmek istenmiş. Son olarak geçtiğimiz hafta bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü ortadan kaldırmaya yönelik bir işgal girişiminde bulunuldu. Bunu şiddetle lanetliyor, kınıyoruz. Sizlerin burada gösterdiğiniz bu birlik ve beraberlik, tüm Türkiye’de tecelli etti ve emellerine ulaşamadılar. Bu darbe girişiminin başarısız olmasındaki en önemli nokta, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın çıkıp, “Herkes meydanlara çıkıp, demokrasiye sahip çıksın” çağrısı olmuştur. Bu ülke bizim. Biz, Dağakça’da olduğu gibi bu birlik ve beraberliği muhafaza ettiğimiz müddetçe, hiçbir güç ülkemizi bölemeyecektir” dedi.
 
Dağakça Muhtarı Kadir Yıldız, yaptığı hizmetler ve destekleri için Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür ederek bir plaket verdi.
 
Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181