Osmangazi'de 'Her Köye Park' projesi hızla devam ediyor!
‘Her Köye Park’ projesi kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, Güneybudaklar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çocuk parkı, basketbol sahası ve fitness aletlerini mahalle sakinlerinin hizmetine sundu.
 
2014 yılında çıkan Bütünşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne geçerek Osmangazi Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren köyler yatırımlarla donatılıyor. Yapmış olduğu hizmet ve projelerle köyleri yeniden cazibe merkezi haline getiren ve kentten köye göçün önünü açan Osmangazi Belediyesi, ilçenin en uzak mahallelerinden biri olan Güneybudaklar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çocuk parkı, basketbol sahası ve fitness aletlerini hizmete açtı.
 
DÜNDAR: KÖYLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ
Güneybudaklar Mahallesi’nde düzenlenen köy hayrına katılarak yapımı tamamlanan parkların açılışını gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz ‘Her Köye Park’ projesi kapsamında Güneybudaklar Mahallemize güzel hizmetler sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımızın hem oynayıp hem de spor yapması için park ve basketbol sahası inşa ederken,  7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın spor yapabilmesi için fitness aletleri yerleştirdik. Yeni dönemde en önem verdiğimiz projelerin başında köylere yaptığımız ve yapacak olduğumuz yatırımlar geliyor. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hız verdik” dedi.  
 
DÜNDAR: YATIRIMLARIMIZ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
2009-2014 döneminde belediyenin sorumluluk alanında olmamasına rağmen köylere çeşitli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlediğimiz köy kınası ve düğünü etkinlikleri ile köylerimize çeşitli hizmetler götürdük. Sorumluluk alanımıza girmesiyle birlikte de yatırımlarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Her köyümüze park ve spor sahaları inşa ediyoruz. Hizmet binaları ve meydanlar yapıyoruz.  Köylerimizin yollarını yeniliyoruz. Köylerimiz artık herkesin yaşamak isteyeceği yerler oldu. İnsanlar şehrin stresinden uzaklaşmak istediklerinde köylere kaçıyor. Yatırımlarımızla birlikte cazibe merkezi olan köylerimizde kente göç durdu diyebiliriz. Artık insanlar kentten köye göç ediyorlar. Bu da bizim köylerimiz için ne kadar önemli çalışmalara imza attığımızı gösteriyor” diye konuştu.
 
Açılışa katılan AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten de, “Osmangazi Belediyemiz,  kent merkezindeki mahallelere olduğu gibi köylere de ciddi yatırımlar yapıyor. Ben de dağ yöresinin bir insanı olarak bu hizmetler için Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Güneybudaklar Mahalle Muhtarı Ali Öztürk ise, “İki yıldır Güneybudaklar Mahalle Muhtarı olarak görev yapıyorum. Bu iki yılda Başkanımız Mustafa Dündar’dan mahallemiz için ne istediysek hepsini yaptı. Kaldırımların yenilenmesi, asfalt çalışmaları ve cami çevre düzenlemesi gibi çalışmalar mahallemize değer kattı. Şimdi de park ve spor sahası köyümüze kazandırıldı. Başkanımıza mahalle sakinlerim ve kendi adına çok teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
 
Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181