Osmangazi'de yeni kurban pazarı yapılacak!
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yaklaşık 70 dönümlük alan üzerine kurulacak olan modern ve hijyenik Kurban Satış ve Kesim alanını, önümüzdeki Kurban Bayramına yetiştirmek için yoğun bir çalışma gerçekleştiriyoruz” dedi.

Her yıl Kurban Bayramında yaşanan sıkıntıları dikkate alarak harekete geçen Osmangazi Belediyesi, vatandaşların kurban alışverişlerini daha rahat bir ortamda gerçekleştirip, kurbanlarını hijyenik ortamlarda kesmelerini sağlamak amacıyla harekete geçti. Veysel Karani Mahallesi sınırlarında kalan, Eski Gemlik Yolu Demirtaş Kavşağı Demirtaş Yolu Caddesi üzerindeki 70 dönümlük alan üzerine kurulacak olan Kurban Satış ve Hijyenik Kesim alanındaki çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Mustafa Dündar, zemin dolgusu ve düzenleme çalışmaları devam eden merkezin, önümüzdeki Kurban Bayramına yetiştirileceğini söyledi.

Osmangazi’nin, Bursa’nın en büyük ve en merkezi ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Son yıllarda hızla büyüyüp gelişmesinin bir sonucu olarak ihtiyaçlarda değişim gösteriyor. Vatandaşların talebi doğrultusunda bize ulaşan pek çok farklı talepten biri de kurban satış ve kesim yeri ihtiyacı idi. Yaşanan hızlı gelişmenin bir sonucu olarak, mevcut Kurban Satış ve kesim alanları, yaşam alanlarının içinde kalmış ve insanımızı rahatsız eder duruma gelmiş durumda. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, şehrin merkezinde, ulaşımı kolay ve vatandaşın ihtiyacına cevap verecek şekilde modern ve hijyenik bir Kurban Satış ve Kesim alanı inşa ediyoruz” dedi.

Yeni yapılacak tesisi, Kurban Bayramına yetiştirmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Dündar, “1.800 küçükbaş, 2.240 Büyükbaş olmak üzere toplam 4 binin üzerinde hayvanın barınacağı alanlar inşa ediyoruz. 392 araç kapasitesine sahip son derece modern ve hijyenik Kurban Satış ve Kesim Alanımızda veteriner ve zabıta noktası, mescit, tuvalet ve abdest alma yerleri, çay ocağı, lojman, karantina, depolar, portatif kurban kesim yeri, modern bir kesimhane ile, pek çok sosyal alan yer alacak” diye konuştu.

Yılın kalan zamanlarında adaklık kurban satışının da yapılabileceği alanın, şehrin merkezinde, ulaşımı kolay ve vatandaşın ihtiyacına cevap verecek şekilde Yakın Çevre Yolu Demirtaş Kavşağı yakınında yapıldığının altını çizen Başkan Dündar, “Bursa ve Osmangazi’mizin önemli bir ihtiyacını karşılamış olacak. Yeni alanla birlikte Panayır mahallemizde bulunan Kurban Pazarı da buraya taşınmış olacak. Böylece Panayır mahallemizdeki vatandaşlarımızın bu konudaki şikayetleri de sona ermiş olacak” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181