Osmangazi Koğukçınar'a nefes aldıracak yıkım!
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Osmangazi İlçesi Koğukçınar Mahallesi’nde kamulaştırılan 3 binanın yıkımı yapıldı.
Bursa’yı eserleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi tarafından Koğukçınar’da kamulaştırılan binalar yıkıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın huzur kenti olması hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Bursa’yı daha güzel bir geleceğe taşıyalım, daha yaşanabilir bir kalite kenti oluşturalım istiyoruz” dedi.

“Şehir nefes alıyor”
Bursa’da başkanlığı döneminde 4 bin 500 civarında binanın yıkıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Her yıkılan binanın yerinde sağlıklı alanlar oluşturuyoruz. Şehir nefes alıyor. Onlardan biri de Demiryolu altı diye bilinen bölge… Dr Sadık Ahmet Caddesi’nde Koğukçınar Mahallesi, yani Pazar pazarının kurulduğu cadde, sıkıntılı, yeşil alanın ve sosyal donatı alanının olmadığı bir bölge. Burada cadde üzerindeki metruk, 2’şer katlı 3 binanın yıkımı yapılıyor” diye konuştu.

Başkan Altepe, toplam arsa alanının yaklaşık 400 metrekare olduğu binaların yıkımının ardından, alanın temizlenip bölgeye nefes aldıracağını söyledi. Başkan Altepe, bölgeye halkın da rahatça kullanacağı güzel bir sosyal donatı alanı yapılacağını belirten Başkan Altepe, “Yaklaşık 1 milyon TL bedelle kamulaştırma gerçekleştirildi. Buradaki uygulama, Koğukçınar Mahallesi’ne, şehrimizin kalbindeki bu bölgeye değer katacak güzel bir proje olacak” ifadesini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181