Osmangazi Küplüpınar Mahallesi'ndeki metruk bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’nde halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra çevre estetiğine uygun olmayan bir görünüm oluşturan metruk binayı yıktı.

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde tespiti yapılan ve yasal prosedürü tamamlanan metruk binalar, tek tek yıkılıyor. İnsanların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra madde bağımlılarının mesken tutması nedeniyle sosyal riskler de oluşturan metruk binaların tespitini yapan ekipler, son olarak Küplüpınar Mahallesi Cami Sokak üzerinde yer alan metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.  Mahalle sakinleri söz konusu metruk binanın madde bağımlıları tarafından kötü amaçlı olarak kullandığını belirterek, “Metruk binanın yıkılması tüm mahalleyi sevindirdi. Metruk binayı yıkan Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Metruk binaların, güvenlik riskinin yanı sıra çevre ve görüntü kirliliğine de yol açtığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediye olarak, metruk binaların can ve mal güvenliği açısından oluşturduğu tehlikelerden kaynaklı yoğun şikayetler alıyoruz. Bu sorunun çözümü amacıyla da muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinden gelen yıkım taleplerini değerlendirerek, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Mevzuat çerçevesinde bu soruna karşı kararlı mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181