Osmangazi'nin modern lisesi eğitime hazır!
5 kıtadan 80 yabancı öğrenci ile birlikte toplam 168 öğrencinin eğitim göreceği okulda incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Adını, Avrupa kapılarını Osmanlıya açan, İslam’ın, Türk-İslam kültürünün Avrupa’da yayılmasını sağlayan Sultan Murad Hüdavendigar Han hazretlerinden alan bu lise, sahip olduğumuz felsefemizin, kültürümüzün 5 kıtaya yayılmasına öncülük edecek önemli bir merkez olacak” dedi.

Temeli 2014 yılında atılan ve tek çatı altında inşa edilmiş Türkiye’nin en büyük Uluslararası Lisesi olma özelliğine sahip Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, 2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemi için kayıt heyecanı başladı. Hamitler Mahallesi'nde 25 bin metrekare inşaat alanına sahip okul, toplantı ve konferans salonları, laboratuvarları, yurdu, yemekhanesi, spor sahaları ile bir liseden çok kampusü andırıyor. Bu yıl ilk kez öğrenci kaydının yapılacağı lisede, 68’i TEOG sınavlarında başarılı olmuş, 80’i yabancı, 168 öğrenci eğitim görecek.

Osmangazi Belediyesinin, 20 milyon liralık bütçesi ile ilçe tarihindeki en büyük bütçeli eğitim yatırımı olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İki yıl gibi kısa sürede tamamlayarak eğitime kazandırdığımız okul, Osmangazi Belediyesi’nin eğitime yaptığı en ciddi yatırım. Arsa temininden inşaat ve çevre düzenlemesine kadar her şeyiyle üstlenip yaptığımız lisemiz gerek mimarisi, gerekse öğrencilere sunduğu imkanlar yönünden çok ciddi bir fark yaratıyor. Burada fonksiyonel yapısıyla ciddi bir eğitim kurumu ortaya çıktı. Bu okul, aslında bizim felsefemizi kültürümüzü yansıtan işlevi ve ismiyle Bursa’ya yakışacak. Murad Hüdavendigar adının Bursa’dan çıkıp Balkanlara yayılmasıyla Türk kültürü ve geleneğimizin 3 kıta değil bu defa 5 kıtaya yansıması bu okulla sağlanacak” dedi.

Başvurular 15 Temmuz’da başlıyor

Başkan Dündar okula ilginin oldukça yoğun olduğuna dikkat çekerken, “Veliler ve öğrenciler çok heyecanlı. Şimdiden okulu görmeye geliyorlar.

Başvurular 15 Temmuz’da başlıyor. Başvurular arasında en yüksek puanlı öğrenciler bu okulda eğitime başlayacak. Okulumuz, benzerleri, İstanbul, Kayseri, Konya ve Ankara’da bulunan 5 kompleksten birisi. Bursa ve Türkiye'ye yakışan bir lise inşa ettik. Buraya gelecek yabancı öğrenciler, milli değerlerimize uygun, kültürümüzü yansıtan bir eğitim alacaklar. Bunu da, başta kendi ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya aktaracaklar. Bursamıza, ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Okulun eğitim sistemi ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Türkmen de, Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde fen ve sosyal bilimler ağırlıklı bir program uygulayacaklarını ifade etti. Türkmen, “Mimarisinden kullanım alanlarına kadar özenle hazırlanan okulumuzda bize düşen, bu kadar emeğin ve gayretin karşılığında en iyi sonucu almaktır.

Öğrencilerimize, İmam Hatip müfredatıyla birlikte, özellikle karakter eğitimi vaad ediyoruz. Dünyalı olmayı, dünyayı tanımayı öngörüyoruz. Bir proje okulu olduğu için bakanlık tarafından seçilerek öğretmen kadrosu oluşturulacak lisemize, uluslararası ilişkilere ilgi duyan, dünyayı tanımak isteyen tüm öğrencilerimizi davet ediyoruz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181