Osmangazi yenileniyor!
Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için 2009 yılından itibaren yürütülen çalışmalarla Osmangazi Belediyesi tarafından, 3 mahallede yaklaşık 15 bin daireye konut kullanım amacı ile ruhsat verildi. Bir ailenin ortalama 4 kişiden oluştuğu dikkate alındığında, bölgede yaklaşık 60 bin kişinin yaşamını sürdürdüğü ve yepyeni modern bir şehir inşa ediliyor.

18 MİLYONLUK KAMULAŞTIRMA
Mahallelerinin gelişen yüzünü 100 kişilik gazeteci ordusuyla yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 20092015 yılları arasında toplam 41 bin 762 metrekare alan kamulaştırılıp, karşılığında 18 milyon 403 bin 275 lira kamulaştırma bedeli ödendiğini ifade etti. Dündar, bölgenin gelişimi için önemli projelerin hayata geçirildiğini de söyledi.

'Kentsel Dönüşüm Basın Lansman Turları' kapsamında, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bölgede bir tanıtım gezisi gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bir gün herkes, Osmangazi'de yaşamak isteyecek" dedi.

Göreve geldiği 2009 yılından itibaren planlı yapılaşmanın önünü açmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Başkan Dündar, "Asıl amacımız, şehre sahip çıkmak, şehrin inşasına sahip çıkmak. Bizler de, bu düşünceden hareketle, bölgedeki imar planlarını revize ettik. Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerimizin bulunduğu bölgede toplam 2 bin 303 ruhsat verdik. Bunların yaklaşık bin 700'ü yapı ruhsatı, 17 bini ise konut kullanım amacı ile verilmiş ruhsatlar. Bir aileyi ortalama 4 kişi olarak düşünürsek, bu gün bu bölgede yaklaşık 70 bin vatandaşımızın yaşadığı yeni ve modern bir şehir inşa ettiğimizi söyleyebiliriz" diye konuştu.

'BURSA'NİN ÇEKİM MERKEZİ OLDU'
Yapılan planlamalarda bölgede yaklaşık 146 bin kişinin yaşamasının öngörüldüğünü ifade eden Başkan Dündar, bölgenin gelişimine katkı sağlamak için spor tesisleri, pazar alanı, parklar, yeni imar yollan ile Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı gibi hem bölgeye, hem de Bursa'ya katkı sağlayacak önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Dündar; "Osmangazi, yıllardır çarpık ve plansız yapılaşma nedeniyle vatandaşlarımıza belediye hizmetlerinin sonradan götürüldüğü bir kent olmuş. Planların revize edilerek uygulanması sonucu ortaya çıkan ve ilçenin modern yüzü, gelişim bölgesi dediğimiz bu bölge, Osmangazi'de ilk bisiklet yollarının olduğu, 28 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir parka sahip olan, AVM konforunda alışverişin yapılabildiği bir pazar yeri ile kentin yeni çekim merkezi oldu" diye konuştu.

"18 MİLYON 403 BİN TL KAMULAŞTIRMA YAPTIK"
Basın mensupları ile birlikte Fuat Kuşçuoğlu Caddesi, Yunuseli Mahallesinde hizmete açılan parklar, Hamitler Kapalı Pazar Alanı ve park ile Recep Tayyip Erdoğan Bulvarını gezerek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Dündar, Osmangazi'nin kentsel gelişim bölgesi olarak adlandırdıkları Hamitler, Yunuseli, Güneştepe mahallelerinde, 2009-2015 yılları arasında 18 milyon 403 bin liralık kamulaştırma gerçekleştirdiklerini söyledi.

KAÇAK YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GEÇTİK"
Kamulaştırdıkları alanlara, bölgenin modern yüzünü yansıtacak imar yollan, parklar, spor tesisleri ile Türkiye'nin altyapısı tamamlandıktan sonra hizmete açılmış örnek projelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı gibi Bursa'nın ulaşımını rahatlatacak çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Dündar, "Bulvarın yapımı için 12 milyon lira kaynak kullandık Batı yönünde Ata Bulvarı, doğu istikametinde ise Mehmet Akif ve Soğanlı Mahalleleri üzerinden Çelebi Mehmet Bulvarı'na bağlanacak ve Bursa trafiğine ciddi bir rahatlama getirecek. Bölgede gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda şunu gördük. Şehre ve planlara sahip çıktığınız oranda kaçak yapının önüne geçmiş oluyorsunuz. Şu an da, gelişim bölgesinin cazibesini artıracak Ekolojik Yaşam Merkezi gibi yeni projelerimiz de var. Buradan şunu açıkça söylemek istiyorum. Bir gün herkes, yaşamak için Osmangazi'ye gelmek isteyecek" deyi konuştu.

Bursa Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181