Refik Yılmaz, 'Gemlik taşınmıyor Gemlik dönüşüyor'!
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, depremin risk olmaktan çıkarılmasına yönelik Kanun Hükmünde Kararname konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Atatepe Sosyal Tesislerinde Ulusal ve Yerel Basının temsilcilerini ağırlayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kamuoyunda tartışılan konular hakkında önemli bilgiler verdi. Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Kadir Erol ve Ahmet Avcı'nın da yer aldığı yemekli basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Refik Yılmaz, "Gemlik taşınmıyor, Gemlik dönüşüyor" diye konuştu. Kamuya ait alanda rantın söz konusu olamayacağını vurgulayan Refik Yılmaz, "Özel hiç kimsenin yeri ile ilgili bir tasarrufumuz yok. Kamuya ait konutlar yapacağımız arsa alanları dışında kalan yerler zeytinlik ise zeytinlik, tarla ise tarla, orman ise orman olarak kalacak. Tek bir zeytin ağacı bile kesilmeyecek. Zaten Zeytin Koruma Kanunu var. KHK ile tahsis edilen alanlar dışında imar alanlarının açılması ne bugün ne de gelecekte mümkün değil" dedi.

Gemlik'in taşınmayacağını dönüşeceğini ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, "Gemlik'te sosyal ve ticari hayat değişmeyecek. 1999 sonrası deprem yönetmeliğine göre yapılan binalarda sorun yok. Ancak öncesindeki birçok bina deniz kumu ile yapılmış. Riskli binalarda oturan vatandaşlarımıza ve evi olmayan ilçe halkına yönelik bir projeyi yaşama geçireceğiz. Takas yoluyla bu konutlar hak sahiplerine verilecek. Gemlik merkezde sosyal ve ticari hayat değişmeyecek. Yıkımı yapılan riskli binaların boşalttığı bölgelere de bölge parkları, yeşil alanlar, parklar, açık otoparklar, yürüyüş parkurları sosyal donatı alanları yapacağız" diye konuştu.

Gemlik 'in 10 bin konuta ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Refik Yılmaz, konutların belediye imkanları ile yapılacağını ifade ederek, "Kaynağımız var. Para sıkıntımız yok. Para değil konut yapımı için arsa istedik. Devletimiz bu arsayı bize verdi. Şimdi güzel bir proje yapıp, Gemlik'te depremi risk olmaktan çıkaracağız. Yapacağımız konutlar ticari amaçlı olmayacak. Ve hiç kimse 5 yıl boyunca satıp, devredemeyecek. Böyle bir şerh koyacağız. Taslak proje konusunda son çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte kamuoyunu aydınlatmak için her cuma günü Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda hemşerilerimiz ile bir araya geleceğiz. " dedi. 3 artı 1 ve 4 artı bir olarak inşa edilecek konutlar için ilk temeli Mayıs 2018'de atmayı hedeflediklerini anlatan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik'e özel yasanın çıkarılmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etti. 
  
Gemlik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181