Siteler ve Bağlaraltı arasına köprü inşa ediliyor!
Bursa’yı daha rahat ulaşılabilir bir kent haline getirme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım İlçesi’ne de yatırımlarıyla değer katmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacivat Deresi üzerinde projelendirilen Kaplıkaya Köprüsü’nün temeli atıldı. Köprü tamamlandığında; Siteler ve Bağlaraltı mahalleleri birbirine bağlanacak olup ulaşım, bu alternatif yol ile daha da rahatlamış olacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kaplıkaya Köprüsü’nün temel atma töreninde, Bursa’nın tüm ilçelerine hizmetlerinin ulaştırıldığını söyledi. Kentin her köşesinde, rahat ulaşımı önemsediklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak, önemli bir hizmeti daha Yıldırım’a kazandırmaktan dolayı mutluyuz. Bağlarbaşı ve Siteler mahallelerini birbirine bağlayan ve bölgeyi daha ulaşılabilir kılan köprünün temelini atıyoruz. Sağlıklı şehirleşme yolunda önemli bir adım olan köprüyü, yaz aylarında hizmete açmayı hedefliyoruz” dedi.

“Temmuz başında trafiğe açılacak”
Başkan Altepe, ulaşımda ciddi adımlar atıldığını anlattığı konuşmasında, önümüzdeki günlerde Yıldırım’ın raylı sistemde daha da öne çıkacağını vurgulayarak, “Şehrimiz hızla gelişiyor. Bursa’da yapılacak çok iş var, bize de çalışmak düşüyor. Bursa’ya ve Yıldırım’a ne yapsak az. Yıldırım İlçesi’ndeki Hacivat deresi üzerinde, Kaplıkaya Köprüsü’nün yapımına başlıyoruz. Köprü bölgedeki ulaşımı daha da rahatlatacak. Temmuz başında açılmasını istediğimiz bu köprüyü, yaz aylarında kullanacağız. Dostluk köprüsü tamamlandığında Siteler ve Bağlaraltı mahalleleri birbirine bağlayacak” diye konuştu.
Başkan Altepe, Kaplıkaya Köprüsü ve bağlantı yolları projesi kapsamında bölünmüş yol olarak tasarlanan köprünün üç açıklıklı, 78 metre uzunluğunda ve 21,5 metre genişliğinde yapılacağını da sözlerine ekledi.

Başkan Altepe’ye teşekkür
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Yıldırım İlçesi’ne hizmetleriyle değer katan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ederek, “Yarınları inşa edecek projeleri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağız” dedi.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise Bursa’yı daha yaşanabilir kentler seviyesine ulaştıran Başkan Altepe’yi hizmetlerinden dolayı tebrik etti. Bağlaraltı Mahalle Muhtarı Ziyettin Piliç ve Siteler Mahalle Muhtarı Selma İncesu da bölgenin ulaşımına nefes aldıran Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Başkan Altepe, konuşmaların ardından protokol üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve vatandaşlarla birlikte Kaplıkaya Dostluk Köprüsü’nün temelini attı, bölgede inceleme yaptı. AK Parti İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı da törene katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181