Somuncu Baba Evi Ramazan'da açılacak!
Restorasyon çalışmaları devam eden Somuncu Baba evini ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Somuncu baba evinde yürüttüğümüz çalışmalar büyük bir titizlik içerisinde sürüyor. Çilehane ve fırınlardaki restorasyon çalışmaları tamamlandı. İnşallah, Ramazan ayında ziyarete açılmış olacak” dedi

ÇİLEHANE VE FIRIN YENİLENDİ
Somuncu Baba evinde yürütülen çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa'nın en önemli manevi şahsiyetlerinden Somuncu Baba'nın mirasını yaşatmak için yürütülen çalışmaların büyük titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra, manevi miras yönünden oldukça zengin bir şehir olan Bursa’nın bu zenginliklerden birinin de Somuncu Baba olduğunu belirten Dündar, "Belediye olarak tarihi ve kültürel mirasla birlikte manevi mirasımıza da sahip çıkıyor, korunup yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Somuncu Baba çilehanesi ve fırını, Bursa’nın inanç turizmi açısından en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. Bizlerde bu düşünceden hareketle burayı yenilemeye karar verdik. Osmangazi Belediyesi olarak başlattığımız restorasyon çalışmalarında sona geldik diyebilirim. İlk etapta Somuncu Baba’nın çilehanesi ve fırınlarının bulunduğu alanlardaki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Ramazan ayına kadar inşallah burayı ziyarete açmayı planlıyoruz.” dedi.

ÇEVRESİNDEKİ YAPILAR KAMULAŞTIRILDI
Çalışmaları iki etap halinde yürüttüklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Çalışmalar sırasında gördük ki, çilehane ve fırınların bulunduğu binanın devamı var. Bitişikteki ilave yapılarla binanın devamı özel mülk haline getirilmiş. Ancak, bakıldığında bunlar birbirini tamamlayan yapılar. Dolayısıyla bizler de, bu yapıları kamulaştırarak, çalışmayı bir bütün halinde sürdürme kararı aldık. İkinci etap çalışmaları ile birlikte yapılacak düzenlemelerin ardından, çilehane ve fırının bulunduğu alan, bir bütün olarak hizmet vermeye başlayacak. Bir bahçe düzenlemesi yapılacak. İhtiyaca göre yapılacak sosyal alanlarla birlikte, inanç turizminin hizmetine sunulacak. Gelen konukların rahat bir şekilde burayı ziyaret etmeleri sağlanmış olacak” diye konuştu.

MANEVİ MİRAS YAŞATILIYOR
Somuncu Baba’nın manevi mirasının yaşatılması için, belediyenin hali hazırda Somuncu Baba adını verdikleri bir fırını olduğunu söyleyen Dündar, “Günlük ortalama 8 bin ihtiyaç sahibine ücretsiz ekmek dağıttığımız bir fırınımız var. Somuncu Baba hazretlerinden esinlenerek yürüttüğümüz bu çalışma, hizmete girmesi ile birlikte, onun manevi mirasını yaşatacak şekilde buradan yürütülecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181