Sular Vadisi Doğa Parkı'nda çalışmalar hızla sürüyor!
Yıldırım’ın Kültürparkı olarak adlandırılan ve ilçeye değer katacak vizyon projelerden biri Sular Vadisi Doğa Parkı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından atılan ‘Yıldırım’ın Kültürparkı’, benzersiz mimarisi ile bünyesindeki göl ve tesisleriyle insanlar için yepyeni bir buluşma noktası olacak. Projenin merkezinde yer alan gölün yanı sıra teras kademeli oturma alanları, babil bahçesi- seyir terasları, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri ve yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi Yıldırım’ın çehresini değiştirecek. Belediye hizmetlerinin verileceği birim dışında içerisinde herhangi bir yapılaşmanın olmayacağı park, insanları yeşil ve mavinin birbirinden güzel tonlarıyla buluşturacak.

BURSA’YA DEĞER KATACAK
Sular Vadisi Doğa Parkı ve Rekreasyon Alanı projesinin mekânsal ve sosyal dönüşümün unsurlarını bünyesinde barındıran önemli bir çalışma olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Suyun anlamını bulduğu sular şehri Bursa’ya yakışacak bir proje. 28 bin metrekarelik alanda kazandırılan Sular Vadisi, bölgeyi beton yığını görüntüsünden kurtararak yeşille mavinin buluştuğu tematik bir yer haline dönüştürecek. Proje tamamlandığında bölgenin değeri artacağı gibi yaşam standartları da büyük ölçüde yükselecek. Yıldırım’a nefes aldıracak proje sadece şehrimize değil Bursa’ya da değer katacak bir eser olacak” diye konuştu.

DOĞAYLA BULUŞMA NOKTASI
Yıldırım’ın imar planlarını düzenlerken sosyal donatı alanlarına da en az konutlar kadar önem verdiklerini dile getiren Başkan Edebali, “Bunun sonucunda Sular Vadisi gibi benzersiz, Türkiye’nin en büyük spor kompleksi gibi eşsiz ve kültür merkezleri, parklar, meydanlar gibi niteliği yüksek çalışmalarımızı bir bir hayata geçirmeye karar verdik. Sular Vadisi, faaliyete girdiği zaman insanlarımızın dinlenmek için yeşille, suyla buluşmak için uzak yerlere gitmesine gerek kalmayacak. Gençlerin, yaşlıların, 7’den 70’e herkesin burada buluşabilecekleri, zaman geçirebilecekleri, turizm potansiyeli büyük olan Yıldırım’da yerli, yabancı tüm misafirlerin yaşamın stresinden uzaklaşarak doğayla kucaklaşabileceği alanlardan bir tanesi olacak” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181