Sular Vadisi projesinin yüzde 79'u tamamlandı!
Yıldırım'da devam eden kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, sosyal donatı alanlarıyla ilçenin çehresini değiştirecek olan Sular Vadisi Doğa Parkı projesinde kamulaştırmaların yüzde 79'u tamamlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bölgeyi beton yığını görüntüsünden kurtarıp, tüm Bursalıların yararlanacağı tematik bir park haline getireceklerini söyledi.

HAK SAHİPLERİNE ÖDEME YAPILDI
Sular Vadisi Doğa Parkı'nın Yıldırım'm en önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, "35 hektarlık alan üzerine inşa edilecek Sular Vadisi Doğa Parkı ve Rekreasyon Alanı, Yenimahalle, Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurt oğlu mahallelerini cazibe merkezi haline getirecek. Yapılacak kamulaştırmalarla beton yığını görüntüsünden kurtarılacak bölgee tüm Bursalıların yararlanacağı bir tematik park inşa edilecek" diye konuştu. Ulusal bir ödüle de sahip olan projenin hayata geçirilmesi konusunda önemli bir mesafe kat ettiklerini aktaran Başkan Edebali, "Bölgedeki 294 hak sahibi ile görüşerek kamulaştırma çalışmalarının yüzde 79'unu tamamladık. Hak sahiplerine 6 milyon 383 bin 506 lira ödeme yapıldı. Tapu tescil ve ödeme işlemleriyle uzlaşma görüşmelerimiz aralıksız devam ediyor. Bunları kısa süre içerisinde tamamlayarak, inşaat aşamasına geçeceğiz" dedi.

TÜM BURSA KAZANACAK
Proje tamamlandığında sadece Yıldırımlılarm değil, tüm Bursalıların yararlanacağı önemli bir park yapacaklarını dile getiren Başkan Edebali, "Sadece Yıldırım değil Bursa kazanacak. Sular Vadisi Doğa Parkı içinde; teras kademeli oturma alanları babil bahçesi, seyir terasları, doğal göl, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri ve yol boyu dinlenme köşeleri yer alacak, "dedi. Başkan Edebali, kentsel dönüşümün tamamlayıcı sosyal donatı alanlarmdan olacak projede ayrıca havuzlar, şelaleleri çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesin de yer alacağını belirttir.

Muharrem DOĞANTEZ/Sabah Bursa Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181