Tarihi Umurbey Çarşı Camii restore ediliyor!
Tarihi Umurbey Çarşı Camii’nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, onaylar alındıkça projenin etap etap ilerlediğini belirterek, Umurbey’in kısa zamanda adına yakışır bir meydana kazanacağını vurguladı.

Tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla Bursa’nın tarihi değerlerini UNESCO Dünya Mirası Listesi ile evrensel değer haline getiren Büyükşehir Belediyesi, merkeze yeni dahil olan tüm bölgelerdeki tarihi miras çalışmalarına ağırlık verdi. Tüm ilçelerde tarihi envanter çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, öncelik sırasına göre restorasyon projelerini de bir bir hayata geçiriyor. Çalışmalar kapsamında Gemlik’in tarihi mahallelerinden Umurbey meydanındaki 1899 yılında yapılan tarihi Çarşı Camii’nde de çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediyesi, minarenin yenilenmesinin yanında tarihi camiyi bütünüyle elden geçirecek. Gemlik Belediyesi tarafından yapılan meydan projesiyle entegre bir şekilde yapılacak proje ile tarihi cami de meydana ayrı bir değer katacak.

Umurbey’in adına yakışacak
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte tarihi Umurbey Çarşı Camii’nde incelemelerde bulundu. Merkez ve ilçelerde tüm anıtsal eserlerin, camilerin çevre düzenleme çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Başkan Altepe, “Umurbey Gemlik’in marka beldelerinden biri. Caminin elden geçirilmesi, minarenin orijinal olarak yapılması, avlunun bütünüyle düzenlenmesi, abdest alma yerleri ve tuvaletlerin caminin doğu bölgesine alınması ve alanda zemin düzenlemeyi kapsayan önemli bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Burası Umurbey’in ismine yakışır güzel bir meydan haline gelecek. Çalışmalar onaylar alındıkça adım adım devam ediyor. Bu yaz güzel bir kentsel tasarım projesi ortaya çıkmış olacak” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da yaz sonuna doğru farklı bir Umurbey’i ortaya çıkaracak çalışmalara verdiği destek nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181