Uludağ'da hedef 4 mevsim!
Bursa Valiliği öncülüğü ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekleriyle Uludağ Sürdürülebilir Turizm Planı Tanıtım Toplantısı ve Çalıştayı gerçekleştirildi. Bof Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Vali Münir Karaloğlu, Uludağ'da çok fazla yetki sahibinin olmasının en büyük problem olduğunu kaydetti. Bu bölge için iyi bir planlama yapılması gerektiğinin altını çizen Karaloğlu, "Adam gibi plan yapmalıyız" dedi.

Plan ortaya çıktığında herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirten Karaloğlu, "1 Ocak'ta açılan, 15 Mart'ta kapanan kış sezonundan bahsetmiyoruz. Bu otel 1 Mart'ta kapandı. Bu devasa yatırımı 3 ay için, 1850 rakımına inşaat yapma, beton taşımanın anlamı yok. Uludağ'ı 12 ay kullanmalıyız. Uludağ rakamlarına baktığımızda da giden gelenlerin yüzde 70'ini kışın dışında geldiğini görüyoruz. Ama gelen ne görüyor burada? Arkadaşlar, gelen bir şey bulamıyor. Çok affedersiniz defi hacetini giderecek yer bile bulamıyor zaman zaman" diye konuştu.

SEVGİNİZ ZARAR VERMESİN

Uludağ deyince sadece l'inci ve 2'nci bölgeyi kast etmediğini söyleyen Karaloğlu, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Keleş gibi geniş bir coğrafyanın kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Kurumlar arasında koordinasyonun önemine vurgu yapan Karaloğlu, "Ne olur Uludağ'ı bütün kurumlar çok sevsin ama sevginiz dağa zarar verecek noktada olmasın. Şu an o noktadayız maalesef. Kurumlar arası yeterli işbirliği olmadığında yerinde sayıyor. İşletmeci feryat ediyor ama işletmeci üzerine düşeni yapmıyor. Artık herkesin, tüm tarafların bu plan ortaya çıktığım yapması gerekeni yapması ve Uludağ'ı herkesin hak ettiği yere taşıması lazım. Yoksa Bursa'ya da ülkeye de yazık ediyoruz" şeklinde konuştu.

700'ÜNCÜ YILDA OLİMPİYAT
2026'da Kış Olimpiyatlarının yapılacağını hatırlatan Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Planı ortaya çıkardığımızda, taraflar arası anlaşma sağlanırsa, Bursa'nm kış olimpiyatlarına talip olması gerektiğini düşünüyorum. Buraya başvuruda iki önemli durum ortaya çıkıyor. Birincisi Uludağ'ın uluslararası standartlarda kayak merkezine ulaştığım göstermek, ikincisi ise 2026, Bursa'nm fethinin 700'üncü yıl kutlamalarına vesile olmak. Gereken neyse yol almalıyız."

BILIMSEL TEMELLERE DAYANAN PLAN
BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise Uludağ ile ilgili bilgi verdi. 'Uludağ bitti, cazibesi kalmadı' diye kentte bir takım söylemler olduğunu belirten Değirmenci, bir vizyon çalışması yapacaklarını kaydetti. Tüm paydaşların görüşünü alarak, bilimsel temellerle bir plan oluşturmak istediklerinin altını çizen Değirmenci, "Kış turizminin potansiyelini 4 mevsime yaymak ve potansiyeli kullanabilmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca doğaya saygılı gelişim süreci ve projeye Alaçam'ı dahil etmeyi hedefliyoruz" dedi.

UYGULAMAYA ÖNEM VERİYORUZ

Milli Parklar Daire Başkanı Hamza Sezer ise Uludağ'ın yüzde 7Tinin orman, yüzde 28'ınin çayırlık, geri kalan alanın da otellerin kapladığını belirterek, "Bakanlık olarak uygulamaya çok önem veriyoruz. Bize ışık tutacağını düşünüyoruz" dedi. Geçen yıl 1 milyon 200 bin kişinin Uludağ'a geldiğini ifade eden Sezer, gelenlerin yüzde 50'sının yaz, yüzde 35'ın kış, yüzde 15'inin bahar aylarında geldiklerini açıkladı. Sezer, Uludağ'ın 4 mevsim kullanılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Hürriyet Bursa Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181