Uludağ Üniversitesi sil baştan yenileniyor!
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üst düzey yöneticileriyle birlikte Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı yaptı.

Basın toplantısında ilk olarak hem bir Bursalı olarak hem de üniversitenin ilk mezunlarından biri olarak; Uludağ Üniversitesinin bugünlere gelmesinde emeği geçen ve hizmet eden tüm yöneticilere, akademik ve idari personele ayrı ayrı teşekkür eden Rektör Ulcay, kendisi görevde olsun veya olmasın, Uludağ Üniversitesi’nin 20 yılını öngörerek yeni bir yapılanma başlattıklarını bildirdi.

Günümüz dünyasında nasıl ülkeler yerine şehirler ön plana çıkıp yarışıyorlarsa, eğitim dünyasında da küresel anlamda üniversitelerin yarıştığına işaret eden Rektör Ulcay, üniversitelerin, kentlerine ve ülkelerine bilimsel çalışmalarla olduğu kadar eğitim turizmi yönüyle de yaptığı katkıya dikkat çekti ve şöyle konuştu:

HEDEF EN İYİ 10 ÜNİVERSİTE ARASINA GİRMEK
“Bizler de bu bakış açısıyla; nitelikli insan kaynağı yetiştirme, vizyon oluşturma, katma değer üretecek bilimsel projeler geliştirme sorumluluğunu taşıyan Uludağ Üniversitesi’nin kültür, turizm, tarih ve sanayi kenti Bursa’mıza ve ülkemize daha fazla değer katması gerektiği iddiasını ortaya koyduk. Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasına girebilmek için de uluslararası düzeyde eğitim kalitesini yakalayan, bilimsel çalışmaların özgürce yapıldığı ve destek bulduğu, toplumsal ve ekonomik alanlarda katma değer üreten projelerin ortaya konulduğu bir ortam oluşturabilmek için hemen harekete geçtik" dedi.

KAMPÜS TAMAMEN YENİLENECEK
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, kampüste öngördükleri yapılaşma hakkında da bir sunum yaparak bilgi verdi. Buna göre, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsünde 2015-2035 yıllarını kapsayan vizyon planı 5 farklı etaptan oluşuyor.

Birinci etap (2015-2019):
“Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi, İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi, Merkezi Laboratuvar, Sağlık Yüksekokulu, Sosyal Yaşam Alanı, Cami, Rektörlük, Merkezi Derslik ve Laboratuvar, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Travma ve Yoğun Bakım Merkezi, Başhekimlik Binası, Poliklinik Ek Binaları, Onkoloji Hastanesi, Lisansüstü ve Doktora Yurtları, Spor Bilimleri Fakültesi, Atletizm Pisti ve Tribünü, Mimarlık Fakültesi Ek Binası, Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi, Hasta Yakınları Oteli, Kredi Yurtlar Kurumu, İlave Yurt Binaları, Tekstil Mühendisliği Bölümü ve Laboratuvarları, Çevre Mühendisliği Ek Binaları, Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Engelliler Okulu, Su Sporları Merkezi, Mennan Pasinli Meslek Yüksek Okulu”

İkinci etapta (2019-2023):
“İç Hastalıkları Hastanesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Dil Eğitim Merkezi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Hukuk Fakültesi, Ziraat Fakültesi Ek Binaları, Uzay ve Havacılık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Endüstri Fakültesi Ek Binası, Akademik ve İdari Personel Lojmanları, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Kreş ve Anaokulu, Öğrenci Yemekhanesi, İnşaat-Makine-Otomotiv Laboratuvarları”

Üçüncü etap (2023-2027):
“İç Hastalıkları Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi, Veterinerlik Fakültesi Ek Binası, Uygulama Oteli, 2. Kütüphane”

Dördüncü etap (2027-2031):
“Temel Tıp Bilimleri Binası, Genel Cerrahi (Organ Nakli ve Anestezi) Hastanesi, Kardiyoloji (Kardiyo Vasküler ve Göğüs Cerrahisi) Hastanesi, Küçük Cerrahi Branşlar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Müze (Arboretum ve Herbaryum)”

Beşinci etap (2031-2035):
“Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUAM) Ek Binaları, Araştırma Merkezi Binaları, Kütüphane.”

Ayfer Erdoğan / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SERDAR 7 yıl önce

miyav

banner182

banner181