Umurbey Meydanı için ilk adım atıldı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, cami çevre düzenleme çalışmaları ve cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla birlikte Gemlik Belediyesi tarafından yapılacak meydan projesinin Umurbey’in çehresini tamamen değiştireceğini söyledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da 600 yıllık geçmişi olan tarihi Umurbey Mahallesi’ne değer katan çalışmalara verdiği destekler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla merkezde olduğu gibi yeni sorumluluk alanına giren tüm bölgelerde altyapıdan spora, kırsal kalkınmadan tarihi mirasa kadar her alanda yoğun bir çalışma içinde olan Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri tarafından uygulanan projelere destek vermeyi de sürdürüyor. Gemlik Belediyesi tarafından Umurbey Mahallesi’ne kazandırılacak meydan projesi için de destek veren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan tarihi mahalledeki cami çevre düzenleme ve cephe sağlıklaştırma projeleriyle ilçesinin çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. Gemlik Belediyesi’nin Büyükşehir desteğiyle hayata geçireceği Umurbey Meydan Projesi kapsamında kamulaştırılan 2 katlı binanın da yıkım yapılırken, çalışmaları izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yaz tarihi mahallenin çehresinin tamamen değişeceğini söyledi.

Büyükşehir’in gücü yansıyor
Umurbey’in daha önce belde olduğunu ve burada bir belediye olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, 10’larca yıldır bekleyen hizmetlerin ise ancak şimdi gelmeye başladığını hatırlattı. Umurbey’e artık hem Gemlik Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi’nin gücünün yansıdığını dile getiren Başkan Altepe, “Yıllardır yapılamayan altyapı şimdi yapılıyor. Tarihi eserlere şimdi sahip çıkılıyor, milyonlarca liralık spor tesisleri Umurbey’e kazandırılıyor. Atatepe’de olduğu gibi önümüz açıldıkça Gemlik’e yatırım yapıyoruz. Yeter ki birlikte işbirliği içinde çalışalım. İşte bir taraftan Gemlik Belediyemiz meydan projesini yapıyor. Bir taraftan da biz cami çevre düzenleme ve meydandaki binalarda cephe sağlıklaştırma çalışmaları yapıyoruz. Rahmetli Celal Bayar’ın şanına yakışır Umurbey inşallah 2-3 ay içinde çok daha güzel bir çehreye kavuşacak” diye konuştu.

Gemlik Başkanı Refik Yılmaz da yaklaşık 600 yıllık geçmişi olan tarihi Umurbey Mahallesi’ne Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle güzel bir meydan projesi kazandıracaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla birlikte tarihi mahallenin turizm değerinin daha da artacağını dile getiren Yılmaz, destekleri nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Umurbey Mahalle Muhtarı Mustafa Duran da mahallede altyapı ve yol çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirterek, Gemlik Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne bölgeye yaptıkları yatırımlar için teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181