'Yeni uydu şehirler oluşturmalıyız'!
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kente değer katacak çalışmalarla Bursa’da yeni hikayeler yazılacağını belirterek, kentin daha güzel bir geleceğe ulaşması için sorumlulukla çalıştıklarını ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın yeni uydu şehirlere ihtiyacı olduğunu, farklı yerlerde 100-150 bin nüfuslu yeni şehirciklerin oluşturulması gerektiğini belirterek, konuyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM), Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı personeliyle bir araya geldi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz ve Fen İşleri Daire Başkanı Feridun Tarım ile belediye bürokratları ve ilgili personel katıldı.

Bursa’nın hızla büyüdüğünü, geçen sene nüfusun 35 bin arttığını söyleyen Başkan Alinur Aktaş, nüfusun 2 milyon 901 binden 2 milyon 936 bine ulaştığını, bunun da 10 bin konut ihtiyacı anlamına geldiğini söyledi.

Bursa’nın kentsel dönüşümü ve trafiği konuştuğunu belirten Başkan Aktaş, “Herkes için ilk sırada trafik, toplu ulaşım ve toplum ulaşımın kalitesi gibi konular yer alıyor. Trafik elbette tek başına bir done değildir. 3-5 katlı binalar 15 kata çıkınca, nihayetinde burada yaşayan insanlar da arabaya binip şehre karıştığında trafik sıkışıyor. Çalışıyoruz, bununla ilgili formüller üretiyoruz” dedi.

“Yeni uydu şehirler oluşturmalıyız”
Bursa’nın yeni uydu şehirlere ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Bursa’yı büyütmemiz gerekiyor. Farklı yerlerde 100-150 bin nüfuslu yeni şehircikler oluşturmalıyız. Bununla ilgili altyapı çalışmalarımız var. İmar Dairesi yoğun şekilde çalışıyor. İlgili kurumlardan onaylar almak için gayret ediyoruz. İşleri makro düzeyde planlamaya çalışıyoruz. Elbette ovanın bitmesine izin vermeyelim. Bursa’nın verimli tarım arazilerine zarar vermeyelim ama Bursa’yı da bitirmeyelim. 15-20 katlı binalar yapmayalım. Bu tür görüntüler Bursa’ya yakışmıyor” şeklinde konuştu. Bursa’nın çok özellikli bir şehir olduğuna değinen, Uludağ ile denizin şehri olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, kentte yerin altının da ve üstünün de bereketli olduğunu söyledi.
 
“Bu şehir bizim”
Bursa’da yaşayan herkesin bu şehre karşı sorumlulukları olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Bu şehir bizim. Nereden geldiğimizin önemi yok. Bu şehrin çok güzel mekanları ve fırsatları var. Şehir için taş üstüne kim taş koyduysa Allah ondan razı olsun. Ancak eski hikayelerden ders alacağız, yeni hikayeler de yazmalıyız. Yeni başarılara imza atmalıyız. Bursa’nın beklentileri, ihtiyaçları var. Bursa hızla büyüyor. En az bu hızla koşmalıyız ki ona yetişelim. Dolayısıyla işimiz çok” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, Fen İşleri Daire Başkanlığı personeliyle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181