Yenişehir'de Kültür Merkezi açıldı!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, altyapıdan ulaşıma, kırsal kalkınmadan sosyal kültürel etkinliklere kadar her alanda Yenişehir ilçesine yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, YESAŞ’ın tepeden tırnağa revizesinin tamamlandığını, Kültür Merkezi’nin ise ilçeye farklı bir algı ve imaj kazandıracağını kaydetti. AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir Devlet Hastanesi’nin projelerinin bittiğini ve güz dönemi temel atmayı amaçladıklarını müjdeledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 17 ilçeyi kapsayan iftar programları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehirlilerle aynı iftar sofrasında buluştu. Yenişehir’deki açılış törenleri ve iftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Hakan Çavuşoğlu da katıldı. Yenişehir ilçesinde düzenlenen iftar programı öncesinde ilçe için büyük önem taşıyan iki tesisin açılışı yapıldı. İlk olarak Yenişehir’de 1981 yılında açılan ve kesintisiz 35 yıldır hizmet veren Yenişehir Belediyesi Ekmek Fabrikası, tepeden tırnağa revizyonun ardından yeniden hizmete açıldı. Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, zaman zaman 15-16 bin ekmek kapasitesine ulaşan fırının halen 10 bin ekmek üretim kapasitesiyle çalıştığını ve nice 35 yıllar hizmet edecek şekilde baştan aşağı yenilendiğini vurguladı.

Ekmek kuyrukları komik geliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa’da BESAŞ gibi Yenişehir’de de YESAŞ’ın hem piyasada denge unsuru oluşturduğunu hem de halkı kaliteli, hijyenik ve ekonomik gıda ile buluşturduğunu söyledi. Gıda güvenliği, kaliteli üretim ve taleplere cevap verilmesinin büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Altepe, “1970’lerde büyük sıkıntılar yaşandı. Fırınların önünde uzun ekmek kuyrukları oluştu. Şimdi bunları filmlerde sinemada görüyoruz da komik geliyor ama Türkiye bunları yaşadı. Bu dönemde belediyeler karar aldı ve piyasada dengeyi sağlamak amacıyla üretim yaptılar. Bugün BESAŞ ekmek ihtiyacının yüzde 20’sini üretiyor. Böylelikle şehre standart ve kalite getirmiş oluyor. YESAŞ da bunlardan biri. En kaliteli ürünler burada üretilecek aynı zamanda burası diğer üreticilere de örnek olacak” dedi.

Hastane müjdesi
AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin de YESAŞ’ın halk sağlığı için ne kadar önemli bir tesis olduğunu ancak sağlık için bir diğer önemli konunun da hastane olduğunu kaydetti. Uzun gayretler sonucu eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve şimdiki Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın destekleriyle Yenişehir Devlet Hastanesinin projelerinin bitirildiğini dile getiren Şahin, “Şimdi yaklaşık maliyet çalışmaları yapılıyor. Bunlar da bitince ihale günü alacağız. Hedefimiz güz mevsiminde 75 yataklı hastanenin temelini atmak” diye konuştu.

Modern Kültür Merkezi
YESAŞ’ın hizmete açılmasının ardından davetliler Yenişehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kültür Merkezi’nin açılışına katıldı. Buradaki törende konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “İlçemiz tarım, sanayi, demiryolu, hava ve kara ulaşımı, otomotiv test merkezi ile bölgemiz ve ülkemizin yükselen değerleri arasında yer alıyor. Ancak bizler biliyoruz ki Osmanlının ilk kurulduğu yer olması asabiyle yeni adını alan Yenişehir, Osmanlı’nın ilk başkentidir. Böyle bir medeniyetin kurulduğu toprakların adına yaraşır şekilde maddi manevi değerleri korumak ve gelecek nesillere aktırılmasına imkan sağlamak bize düşüyor. Tüm bu düşünceler ışığında yapımına başlanan ve ilçemizin önemli bir eksiği olan kültür merkezimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 480 kişilik konferans salonu, 240 kişilik nikah dairesi, 90 kişilik sinema salonu, kafeteryası, resim ve müzik salonları, fuaye alanları ile ilçemize farklı bir algı ve imaj kazandıracağız” dedi.

Hedef her alanda kalkınma
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Kültür Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Sağlıklı içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ile Avrupa’nın bir çok şehrinde bile olmayan altyapının Yenişehir’e kazandırıldığını dile getiren Başkan Altepe, “Yenişehir’in gerçek anlamda çağdaş bir kent olması için merkezdeki çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanında süt ürünleri tesisi, biber halinin yenilenmesi konusunda çalışıyoruz. Yine çarşıda cephe sağlıklaştırma çalışmalarını bu günlerde başlatıyoruz. Sinan Paşa Külliyesi başta olmak üzere nerede tarihi bir eser varsa hepsini bir bir ayağa kaldırıyoruz. Sulama göletlerinden fide fidan desteğine, salça makinesi ve ceviz soyma makinesine kadar çiftçimizin kalkınması için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Açılışını yaptığımız Kültür Merkezi de ilçenin sosyal hayatına önemli bir katacak. Kültür Merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da binlerce kişiyi aynı iftar sofrası etrafında buluşturan Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181