Yıldırım'a Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi inşa ediliyor!
Yıldırım’ın deprem kuşağında bulunduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,  ilçenin er yada geç bu gerçekle yüzleşeceğini söyledi. Yerel yönetim olarak,  Yıldırım’ı muhtemel bir depreme karşı hazır hale getirmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini dile getiren Başkan Edebali,  Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini başlatmalarının en önemli faktörlerinden birisinin bu gerçek olduğuna işaret etti.  Afetlerle mücadele etmenin birçok boyutu bulunduğunu güvenli konutlar inşa etmenin ise bunun sadece bir yönü olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Afetlerle baş çıkabilmenin en kolay yolu  öncesinde yapılan hazırlıklar ve bilinçlendirme faaliyetleri. Bu kapsamda arama kurtarma birimlerimizi yeniden yapılandırdık. Personelimizi yoğun eğitim süreçlerine tabi tuttuk. 20 personelimiz ve 2 tam donanımlı aracımızla olası afet durumlarına anında müdahale edebilecek konumdayız. Yine 20 mahallemizde bünyesinde öncelikli yaşama elemanları ve acil müdahale ekipmanları bulunan deprem depoları oluşturduk. 15 okulda 5 bin 164 öğrencimize temel afet bilinci ve yangın eğitimi verdik” diye konuştu.

KOORDİNASYON SAĞLAYACAK
Mimar Sinan Mahallesi’nde inşaatı süren Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nin ilçedeki önemli bir açığı kapatacağını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bin 495 metrekare alan üzerine inşa edilecek merkezin bünyesinde deprem izleme istasyonları, eğitim salonları ve sivil toplum kuruluşlarımızın yararlanacağı bölümler bulunacak.  Çağın gereklerine uygun olarak yapılacak merkezimizde eğitim ve bilinçlendireme çalışmalarımız aratarak devam edeceği gibi, sadece deprem için değil, yangın ve lodos gibi olası afetlere karşı çalışmalar yürütülecek. Ayrıca merkezimiz olası afetlerde karşı farklı birimler arasında koordinasyonu sağlayarak hızlı ve etkin mücadele olanağı sunacak” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181