Yıldırım'da 2 yılda 984 riskli yapı yıkıldı!
Yıldırım Belediyesi’nin riskli yapılarla mücadelesi aralıksız devam ediyor. 2014-2016 yılları arasında güvenli olmayan 865 konut yıkılarak yerine bin 726 konut inşa edilirken, 119 adet işyeri yıkılıp 147 adet yeni işyeri inşa edildi.  Aşırı göçün neticesi olarak yıllardır devam eden ve ilçenin kangreni haline gelen kaçak yapılaşmayla birlikte sayısı fazla olan riskli yapılara kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İdeal şehir Yıldırım hedefimiz doğrultusunda böyle bir yapılara göz yummuyoruz. Yıldırım artık, güvenli konutları, sosyal donatı alanları ve geniş yollarıyla örnek bir şehir olacak” dedi.

BAŞKAN EDEBALİ’DEN GÜVENLİ KONUT VURGUSU
Yıldırım’ı modern bir şehir haline getirmek için Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesine devam ettiklerini hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Riskli ve güvenli olmayan yapılar vatandaşlarımız için büyük tehlike oluşturuyor. Deprem kuşağında yer alıyoruz ve bu gerçekle yaşamayı öğrenmek zorundayız. İnsanlarımızın canlarını tehlikeye atamayız. Modern ve güvenli konutlarda yaşamak herkesin hakkı. Bu bilinçle bir taraftan hemşerilerimize güvenli konutlar inşa ederken diğer taraftan da kent estetiğine uygun modern bir Yıldırım inşa ediyoruz. Bunu yaparken de temel dayanağımız hemşerilerimizin desteği olacak. Güvenli, modern ve yaşanabilir şehir hedefimizi Yıldırımlılarla birlikte el ele vererek gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181