Yıldırım'da geri dönüşüme esnaf desteği!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’ uyarınca, ilçede hizmet veren 6 market zincirinin yöneticileriyle yapılan görüşmeler neticesinde, 116 marketin ambalaj atıkları ücretsiz toplanarak Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü öncülüğünde yeniden ekonomiye kazandırılıyor. Bakanlığın verdiği yetki ve sorumlulukları yerine getiren Bursa’daki tek ilçe belediyesi olan Yıldırım Belediyesi, yeni hedefini ilçedeki tüm marketleri geri dönüşüm seferberliğine dahil etmek olarak belirledi.

BİR AYDA YÜZDE 33 ARTTI
Bu kapsamda Ocak ayında bin 148 ton olan geri dönüşüme kazandırılan ambalaj atığı miktarı, Yıldırım esnafının da sisteme dahil olması ile yüzde 33 artışla bin 528 tona ulaştı. Çevre dostu belediyecilik anlayışı ve atıkların geri dönüşüme aktarılmasında yakaladığı oranlarla Yıldırım’ın, Avrupa şehri hüviyetini kazandığını hatırlatan

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmeliğine uygun olarak geliştirilen proje kapsamında yapılan görüşmeler sonucunda, Yıldırım’da faaliyet gösteren büyük marketlerin ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılmasını yerel yönetim olarak gösterdiğimiz sorumlu anlayışla yerine getiriyoruz. Marketlerinin 116’sı ile yapılan anlaşmayla yetinmeyeceğiz. İlçemizdeki tüm esnafımızı bu sisteme dahil etmek istiyoruz. Yine aynı şekilde sadece ambalaj atığı alanında değil, elektronik atıktan cama, atık yağdan ömrünü tamamlamış lastiğe kadar geri dönüşüm yelpazemizi de genişleterek, hem kaynakların doğru kullanımına hem de ekonomimize katkı sağlayacağız” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181