Yıldırım'da görüntü kirliliğine geçit yok!
Şehir estetiğini bozan ve modern belediyecilik anlayışı ile bağdaşmayan görsel kirliliğe karşı mücadele veren Yıldırım Belediyesi, vatandaşlardan gelen taleplere de anında yanıt veriyor. Vatan Mahallesi’nde Seda Sokak ile Kenar Sokağın kesiştiği boş arsaya çadır ve tahta barakalar yapılıp, bu barakalarda yaşayanların ve ahır hayvanlarının etrafı kirletmesi sonucu kötü görüntü oluştuğu ihbarı alan Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bölgeye giderek hem temizlik yaptılar hem de barakalarda yaşayanlara bölgeyi terk etmeleri için 10 gün süre verdiler. Vatandaşların da anlayış göstermesi ile herhangi bir tatsızlık yaşanmazken, arsa sahibine de 10 gün içerisinde arsanın temizliğinin yapılıp etrafının kapatılması yönünde tebligat gönderildi.

'GÖRSEL KİRLİLİĞE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'
Kötü görünen barakaların modern bir şehre yakışmadığını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda uzun süredir görüntü kirliliği oluşturan yerleri bir bir temizlemeye devam ediyoruz. Hemşehrilerimizden ricamız kaçak yapıya yönelmemeleridir” dedi. Kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Başkan Edebali, “Bir yandan Yıldırım’ın geleceğini planlarken diğer yandan da günün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kaçak yapılaşmayla mücadele de önem verdiğimiz konuların başında yer alıyor. Ayrıca vatandaşlarımızın kaçak yapı konusunda duyarlı olmasını ve kaçak yapılaşmadan uzak durmasını temenni ediyoruz” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181