Yıldırım Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atılacak!
Arabayatağı Mahallesi’nde Yakın Çevre Yolu’na cepheli alanda 12 bin 612 metrekare üzerine Türkiye’de bir örneği bulunmayan ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ kuruluyor. Planlama çalışmaları tamamlanarak temeli atılacak olan merkezin bünyesinde; aile eğitimi bölümü, yaşlılar için destek bölümü, psikolojik destek bölümü, engelliler için oyun–aktivite-sosyal yaşam bölümü, 200 kişilik konferans salonu, kütüphane, gündüz bakım bölümü, iş ve mesleki eğitim bölümü, pazarlama ve satış bölümü, sağlık ve rehabilitasyon bölümü, misafirhane, bedensel etkinlikler salonu, terapi bahçeleri, spor alanları birimleri yer alıyor.

YENİ UFUKLAR AÇACAK
Engelli vatandaşların kadınlar, çocuklar ve gençlerle birlikte öncelikli hizmet gruplarının içerisinde yer aldığını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanların engelleri, bedenlerinde değil zihinlerinde başlıyor. Müzik Akademisi ve Engelsiz Mutfak gibi projelerimizin yanısıra, engelli sporcularımıza sağladığımız desteklerle elde ettikleri sonuçlar, bu kocaman yüreklere sağlanacak küçük bir destekle neler başarılacağının göstergesi. Engelli kardeşlerimizi dört duvar arasından kurtaracak, önlerinde yeni ufuklar açacak Engelsiz Yaşam Merkezi ile Yıldırım’ı geleceğe hazırlama yolunda önemli bir adım atacağız” dedi.

ÜRETİME KATKI SAĞLAYACAKLAR
Türkiye’de eşi benzeri olmayan projeyi başlıca sorumluluklarından biri olarak kabul ettiklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Merkezimizde engelli kardeşlerimizi meslek sahibi yapacağız. Öğrendiklerini üretime çevirmelerini, ürünlerini satabilecekleri alanlar kurarak satış ve pazarlama desteği de vereceğiz. Bu kardeşlerimiz böylelikle ekonomiye katılım sağlayacaklar. Daha öncesinde birilerine muhtaç olarak yaşamlarını devam ettirmeye çalışan engelli vatandaşlarımız, hem hobi sahibi hem de meslek sahibi olarak Yıldırım’daki üretimin birer parçası konumuna gelecekler” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181