Yıldırım Mimarsinan ve Bağlaraltı'nı birbirine bağlayan köprü açıldı!
Yıldırım Belediyesi tarafından Mimarsinan ve Bağlaraltı mahallelerini birbirine bağlayacak olan yaya köprüsü düzenlenen törenle açıldı. Mimarsinan ve Bağlaraltı mahalle sakinlerinin günlük hayatlarını kolaylaştıracak modern yaya köprüsünün açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Embiya Akkuş, Bağlaraltı Mahalle Muhtarı Ziyettin Piliç, Mimarsinan Mahalle Muhtarı Muhsin Sak, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
 
YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTEN PROJELER
İlçe sakinlerinin günlük hayatlarını kolaylaştıracak 51 metre uzunluktaki modern betonarme köprü, ahşap kaplama yürüme yolu ile engelli vatandaşların da rahatça kullanabileceği şekilde tasarlandığını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sürdürülebilir yerel kalkınma anlayışı doğrultusunda hizmetlerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek köprümüz Mimarsinan ve Bağlaraltı mahallelerimizi birbirine bağlayarak, bölge sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak” dedi. Köprünün yenilikçi hizmet anlayışları çerçevesinde gerçekleştirdikleri projelerden birisi olduğunu belirten Başkan Edebali, “Bu hedef doğrultusunda hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek köprümüz Yıldırım’a hayırlı olsun” diye konuştu.
 
MODERN ŞEHİRCİLİK VURGUSU
İlçeyi geleceğe hazırlayan projelerde öncelikli hedeflerinin ‘yaşanabilir şehir Yıldırım’ olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Modern şehircilik anlayışıyla Yıldırım’da başlattığımız kentsel dönüşüm hamlemizde, fiziksel değişimin yanı sıra değerlerimizi de muhafaza etmeye dikkat ediyoruz. Hizmetlerimizde kaynaklarımızı tüketmeden gelecek nesilleri düşünerek planlarken, bizi bir arada tutan değerler inşasına her zamankinden fazla önem veriyoruz” şeklinde konuştu. Fiziksel dönüşümün yanında sosyal dönüşümünde önemine vurgu yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Fiziki projelerle birlikte toplumun temelini oluşturan çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik birçok faaliyetimizle birlikte geleceğimizi sağlam temellere oturtmaya devam ediyoruz. Bu hedefi de ayrımcılık yapmadan, şeffaf bir şeklide, kaliteli işler yaparak Yeni Yıldırım’ı inşa edeceğiz” şeklinde görüşlerini ifade etti.
 
İLÇENİN ÇEHRESİ HER GEÇEN GÜN DEĞİŞİYOR
Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise hizmete geçen köprünün ilçe sakinlerini günlük hayatlarını oldukça kolaylaştıracağını söyleyerek, “Yıldırım hızla değişiyor ve gelişiyor.  Bu konuda özellikle belediyemiz önemli projelere imza atıyor. Bundan dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve ekibini kutluyorum, teşekkür ediyorum” dedi. Büyükşehir Başkan Vekili Abdülkadir Karlık Yıldırım’da güzel işlere imza atıldığını vurgulayarak, “Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’da insanlara güzel ve kaliteli işler yapmaya devam ediyor. Değişen ve gelişen Yıldırım, Bursa’nın değerini daha da artıracaktır” dedi. Konuşmaların ardından Başkan İsmail Hakkı Edebali ve beraberindeki protokol üyeleri köprünün açılışını gerçekleştirdi.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181