Yıldırım Mollaarap'ta fore kazık çalışmaları hızla devam ediyor!
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Valisi İzzettin Küçük ile birlikte Mollaarap Mahallesi’nde yaptığı incelemelerin ardından, fore kazık uygulamaları ve zemin ıslah çalışmalarında gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Daha önce Vali İzzettin Küçük ile birlikte yaptıkları incelemelerin ardından geride kalan 38 günlük süre zarfında 40 adet fore kazığın beton dökme işleminin tamamlandığını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Sayın Valimiz İzzettin Küçük ile birlikte, Mollaarap Mahallesi’nde heyelan riski olan bölgede bir kez daha incelemelerde bulunduk. 31 Ocak tarihinde Sayın Valimiz ile yaptığımız incelemelerin ardından bu güne kadar yapılan çalışmalar hakkında kendilerine bilgi arz ettik. Üniversite akademisyenlerimizin denetiminde bölge için hazırlamış olduğumuz iksa projemiz çerçevesinde ilk topuk oluşturacak şekilde 40 adet fore kazığın beton dökme işlemlerini tamamladık” dedi.

‘DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR’
Bölgede evlerini tahliye eden vatandaşlara olan desteklerinin sürdüğünü hatırlatan Başkan Edebali, “İyileştirme çalışmasını kayma yaşanan üst bölgedeki kısıma doğru devam ettirerek sürdüreceğiz. Buradan tahliye ettiğimiz vatandaşlarımıza kira yardımı ve otel konaklama imkanı sağlayarak ikametlerini gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Belediye olarak gece-gündüz demeden çalışarak zemini eski durumundan daha iyi hale getirdiğimizde, bölgede ikamet hususunda ortak nihai kararı birlikte vermiş olacağız” diye konuştu.

‘EVLERE GERİ DÖNÜŞ SÖZ KONUSU DEĞİL’
Bölgede gerçekleştirilen çalışmaların ardından toprağın güçlendirilmesinde gelinen son noktayı görmek ve vatandaşlara olan desteklerini yinelemek adına Başkan İsmail Hakkı Edebali ile bir kez daha Mollaarap Mahallesi incelemelerde bulunduklarını belirten Vali İzzettin Küçük, “Geride kalan süreçte belediyemiz acil olarak Uludağ ve Kocaeli üniversitelerinin uzman akademisyenleriyle bölgede yapılması gerekenleri süratle belirleyerek çalışmaları başlattı. İlk yaşanan kaymayı durdurmak için belirlenen alanda yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Bu çalışma, alanın üst kısmında kalan bölgelerde de devam edecek. Şu anda belediyemiz 36 haneye kira yardımında bulunuyor. Diğer tahliye edilen evlerdeki vatandaşlarımız da otellerde ve konuk evlerinde ikamet ediyor. Heyelan riski oluşumunun ardından can kaybı yaşamadan tehlikeyi atlattık. Mevcut durumda evlere geri dönüş söz konusu değil. Çalışmalarda ikinci kademeye geçildikten sonra bölgede ikamet hakkında daha net konuşabileceğiz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181