Yıldırım Mollaarap'ta zemin sağlamlaştırma çalışmaları başladı!
Mollaarap Mahallesi’nde yaşanan heyelan tehlikesinin ardından zemin sağlamlaştırma çalışmaları başladı. Olayın yaşandığı ilk günden itibaren bölgede kriz merkezi oluşturarak, mahalle sakinlerinin mağdur olmaması için yoğun bir çaba sarf eden Yıldırım Belediyesi, bölgede 24 saat kesintisiz çalışıyor. İlk etapta yer radarı ile yer altı çatlaklarının boyutunu tespit etmek amacıyla 40 metre derinlikte ölçüm yapılırken, 25 dönümü kapsayan alanda 12 ayrı noktada ölçüm yapıldı. Heyelan riski taşıyan sokakları kapsayacak şekilde toplamda 4 profil hattında çok elektrotlu rezistivite çalışmaları gerçekleştirildi. Yıldırım Belediyesi yapılan değerlendirmeler sonucunda zemini sağlamlaştırmak adına bugüne kadar 27 adet 18 ve 20 metrelik fore kazıkların betonunu dökme işlemini gerçekleştirdi.

BÖLGE ESKİSİNDEN SAĞLAM OLACAK
Mahalle sakinlerinin mağduriyetlerinin giderilerek bölgede hayatın normale dönmesi için Yıldırım Belediyesi olarak seferberlik başlattıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali,  “Bu olayın yaşandığı ilk günden itibaren öncelikli gündem maddemiz Mollaarap. Bölgede ikamet eden hemşerilerimizle sürekli irtibat halindeyiz. Bir taraftan onların yaralarını sarmaya çalışırken bir taraftan da çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi. Yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Başkan Edebali, “1. Etapta 50 adet 20 metrelik 100 santimetre çapında fore kazıklar alanın topuk kısmına, 232 adet 12 metre boyunda 45 santimetre çapında fore kazıklar Hüsamettin Tekke Sokak kısmına uygulanacaktır. 2. Etapta mevcut durum göz önüne alınarak iyileştirme uygulamaları devam edecektir. Etap etap ilerleyerek kısa sürede zemini eskisinden daha sağlam hale getirerek 135 günde bölgedeki hayatın normale dönmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181