Yıldırımlılar dönüşümle iki kere kazanacak!
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, teravih namazı sonrası Aziziye Cami’sinde bir araya geldiği vatandaşların sorularını cevaplandırdı. Mahalle sakinlerinin özellikle kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Edebali, dönüşümün Yıldırım için bir seçenek değil zorunluluk olduğunu vurguladı. Bu bilinçle ilçede geniş bir dönüşüm seferberliği başlatarak, Yıldırım’ın yüzde 33’ünü bu kapsama dahil ettiklerini hatırlatan Başkan Edebali, planlama çalışmalarının tamamlama aşmasına geldiğini ve kısa süre içeresinde bir çok bölgede projelerin startını vereceklerini söyledi.

'MAĞDUR DEĞİL, MAMUR EDECEĞİZ'
Yıllarca devam eden aşırı göç ve bunun doğurduğu plansız yapılaşmanın günümüz Yıldırım’ını ortaya çıkardığını aktaran Başkan Edebali, “Yılların biriktirdiği sorunların bir günde, bir ayda çözülmesi mümkün değil. Bu sorunlara kalıcı çözümler üretmek, ciddi bir planlama yapmak zorundayız. Projelerimizi meslek odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve şehrimizin dinamiklerinin desteği ile tamamladık. Şimdi teoriyi, pratiğe döküyoruz. Kentsel dönüşümde iki temel önceliğimiz güvenlik ve vatandaş rızası. Dönüşümü planlarken, ilçemizin marka değerini yükseltecek, hemşerilerimizin mutluluğuna katkı sağlayacağız. İnsanlarımızı mağdur etmeyecek, ilçemizi mamur hale getirecek bir dönüşümü hayata geçiriyoruz” dedi.

YILDIRIMLILAR İKİ KERE KAZANACAK
Bursa'nın deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, “Bu gerçekle yaşamayı öğrenmek ve planlamalarımızı buna göre yapmak zorundayız. Maalesef yapı stokumuzun büyük bir bölümü depreme dayanıksız. Bundan dolayı zaman kaybetme lüksümüz yok. Bir an önce bu sağlıksız yapılaşmanın yerine güvenli ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmalıyız. İnsanlarımızın en temel hakkı olan ‘yaşam hakkı’nın sağlanması için bunu gerçekleştirmek zorundayız. Risk alanı ilan edilen bölgelerimizden başlatacağımız dönüşüm hamlemizi, sosyal donatı alanları, kültür merkezleri, gençlik merkezleri ve spor kompleksleri ile destekleyeceğiz. Hemşerilerimiz bir taraftan güvenli konutlara kavuşurken, diğer taraftan da emlaklarının değeri katlanacak. Dönüşüm sonucunda Yıldırımlılar iki kere kazanacak” ifadelerini kullandı. Verdiği bilgilerden dolayı Başkan Edebali’ye teşekkür eden vatandaşlar, dönüşüm konusunda belediyeye ve Başkan Edebali’ye güvenlerinin tam olduğunu söylediler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181