Yunuseli kanalı ile modern kentleşme
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Çayı’nın bir kolu olan ve yaklaşık 90 yıl önce sel baskınlarının önlenmesi amacıyla yapılan Yunuseli Kanalı’nı ıslah çalışmasıyla ayrıcalıklı bir rekreasyon alanı haline getirirken, aynı zamanda bölgeye önemli bir bulvar kazandırıyor. 

Büyükşehir sınırlarındaki 25 derede düzenli olarak ıslah çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden geçen Gökdere, Hacivat ve Nilüfer Çaylarının kollarında ıslah çalışmasının yanında çevre düzenlemeleri ile dere kenarlarını yeni yaşam alanlarına dönüştürüyor. Nilüfer Çayı’nın bir kolu olan ve 1925- 1926 yıllarında ovada yaşanan olası sel baskınlarının önüne geçmek için yaptırılan Yunuseli Kanalı’ndaki ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarının önemli bir kısmı tamamlandı. Kanal ile halen kullanılan yol arasındaki kot farklılıkları da tamamen ortadan kaldırılırken, bölgeye önemli bir bulvar kazandırılmasını yönündeki çalışmalar hızla sürüyor.

Bölgenin çehresi değişiyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte Yunuseli Kanalı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Kenti dikine geçen Gökdere ve Hacivat derelerinde olduğu gibi Nilüfer Çayı’nın bir kolu olan ve olası sel baskınlarının önüne geçmek amacıyla yapılan Yunuseli Kanalı’nda ıslah ve rekreasyon çalışmasının devam ettiğini belirten Başkan Altepe, yaya ve bisiklet yolları, peyzaj düzenlemeleri ve hemen yandaki karayolu kotlarının düzenlemesiyle projenin bölgenin çehresini tamamen değiştireceğini vurguladı. Çalışmalar kapsamında kanalın havaalanı tarafındaki yol kotlarının hafriyat çalışmalarıyla aynı seviyeye indirildiğini ifade eden Başkan Altepe, “Böylelikle 30 metrelik yolun çevre yolu bağlantısının sağlanacağı önemli bir ana arter kazanmış olacağız. Yunuseli Kavşağı’ndan Mudanya istikametine, Kurşunlu istikametine de bağlantılar sağlanacak. Aynı zamanda Panayır Kavşağı’na buradan geçişi kolaylaştıracak olan güzel bir düzenleme oluyor. Bu yolla birlikte Bursa merkezden Çelebi Mehmet Bulvarı üzerinden gelen vatandaşlarımız, Yunuseli Bulvarı’na geçerek, bu güzergahla şehrin kuzeyine ve sahil bölgelerine ulaşmış olacak. Son düzenlemeler yapılıyor. Bu arada Acemler ile Yunuseli arasında araçların geçebileceği 5 ayrı köprü de yapacağız. Böylelikle bölgeye hem ayrıcalıklı bir resreasyon alanı hem de önemli bir ana arter kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181