Bursa'da 600 yıllık eser ayağa kalkıyor!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, zeminden çatısına, içinden çevre düzenlemesine kadar yapılacak restorasyonla yaklaşık 600 yıllık caminin bölgeye ayrı bir değer katacağını söyledi.

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayarak, kentin değerlerini evrensel değerler haline getiren Büyükşehir Belediyesi, tarihi kültürel miras çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kent merkezinde el değmedik tarihi eser bırakmamak için çalışmalarına titizlikle devam eden Büyükşehir Belediyesi, Doğanbey TOKİ konutları arasında kalan, 1450’lerde yapılan Fatih Sultan Mehmet dönemi eserlerinden biri olan Kefensüzen Camii’nde de restorasyon çalışmalarını başlattı. Bakımsızlık nedeniyle cephe duvarları ve çatısı oldukça yıpranan, habere görünümündeki yaklaşık 600 yıllık cami, çalışmaların ardından ilk günkü orijinal görüntüsüne kavuşacak.

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UNESCO ile birlikte artık ecdat yadigarı eserlerin evrensel değerler olarak tescillendiğini hatırlatarak, kıyıda köşede kalan tüm anıtsal eserlerin ayağa kaldırılacağını vurguladı. Kefensüzen Camii’nin de kentin tam merkezinde yaklaşık 600 yıllık bir eser olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Çatısından cephelerine, tabanından iç düzenlemelerine, abdest olma yerleri, tuvaletler ve çevre düzenlemelerine kadar yapacağımız geniş çaplı restorasyonun ardından Kefensüzen Camii bu bölgeye ayrı bir değer katacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181