Kumla sahilinde dönüşüm devam ediyor!
Bursa’nın sahil kenti kimliğini öne çıkarmak amacıyla tüm sahil bandından önemli projelerin startını veren Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Kumla’daki sahil düzenleme çalışmalarını kış bastırmasına rağmen aralıksız sürdürüyor.
Çalışmalar kapsamında sahil bandı boyunca uzanan yolda mevcut duvar ve bordürler yıkılarak yerine yaklaşık 922 metre betonarme duvar imalatı gerçekleştirildi. Yine sahil bandı boyunca uzanan yolda yaklaşık 4149 metrekare renkli yürüyüş yolu imalatı tamamlanarak boyaya hazır hale getirildi. Sahilin plaj tarafında vatandaşların duş ihtiyacını karşılamak adına 12 adet duş ünitesi yapılarak hizmete açıldı. Sahil bandı boyunca uzanan yolda mevcut eski galvaniz tip aydınlatma direkleri sökülerek yerlerine dikilen 40 adet dekoratif beyaz şaşırtmalı aydınlatma direkleri hizmete açıldı.

İnşaat çalışmaları sırasında yol boyunca bazı ağaçlar Park Bahçeler Müdürlüğü gözetiminde sökülüp başka yerlere nakledilirken, sökülen ağaçların yerlerine 20 tanesinin dikimi tamamlandı ve yaklaşık 185 adet ağaç daha dikilecek. Sahil Bandı boyunca uzanan yolda 1200 metre uzunluğunda yaklaşık 10 metre genişliğinde parke araç yolu projelendirilirken, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu yolda da düzenleme çalışmaları yapılacak. Sahil bandı boyunca uzanan yolda yağmursuyu deşarj alt yapı çalışmaları Buski tarafından tamamlandı. Doğalgaz ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, sahil düzenleme çalışmalarının yaz sezonu başlamandan tamamlanması hedefleniyor.

Gemlik’e değer katacak
Beraberindeki Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte Kumla sahil bandında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gerek BUSKİ gerekse Büyükşehir ekiplerinin hava şartları elverdiği ölçüde çalışmalara ara vermeden devam ettiğini ve yaz gelmeden sahil bandındaki dönüşümün tamamlanacağını söyledi. Çalışmaların ilçeye ayrı bir vizyon katacağını ifade eden Başkan Altepe, “Tüm sahil bandını alt ve üst yapı olarak elden geçiriyoruz. Göçe kötü görünen, sağlıksız tüm imalatlar söküldü. Modern, sahil bandına değer katacak imalatlarımız da yaz sezonu girmeden tamamlanacak. Şimdiden bölgeye hazırlı olsun” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da çalışmalar bittiğinde sadece Bursa’dan değil Türkiye’nin her köşesinde yerli turistleri Kumla’da ağırlayabileceklerini belirterek, bölgeye katkıları nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181