'Gemlik'in taşınması için planlanma süresi önümüzdeki günlerde başlayacak'!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, KHK ile Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde deprem riski altında bulunan yerleşim yerlerinde yaşayanların daha güvenli bölgeye nakledilmesine ilişkin düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu. Planlama sürecinin önümüzdeki günlerde başlayacağını belirterek, "Bu süreç içerisinde nasıl, nerede, ne yapılacak onlara karar verilecek ve çok hızlı olarak da konutlar inşa edilip risk taşıyan binalar taşınacak. Bütün çalışmalar tabii ki Türkiye'yi sağlam bir zemin üzerinde oturtabilmek planı üzerine kurulu" diye konuştu.

YERLE YEKSAN OLUR...
Özhaseki, "Birçok şehirde, Gemlik gibi şu anda büyük risk var. Allah korusun en ufacık depremde bile yerle yeksan olacak yüzlerce ev var. Bunları bilerek hareket ediyoruz" dedi. Özhaseki, bunun KHK'ye neden girdiğine ilişkin sorular geldiğini aktararak, deprem konusu söz konusu olunca beklenemeyeceğini belirtti.

Sert zeminli bozuk orman arazisi
Depremle ilgili yasa çalışmaları da olduğunu hatırlatan Özhaseki, şöyle devam etti: "Bu arada hızlı davranabilmek adına da en ön planda yerler için kararlar alınıyor. Alınan bu karar neticesinde bozuk orman arazisi dediğimiz, üzerinde çalılık olan sert zeminli, daha önce tespit edilmiş yerlere Orman Bakanlığı'nın da görüşüyle ilçe taşınacak."

BOŞALAN YERLERE İNŞAAT YAPILMAYACAK
Konutların taşınması sonrasında boşalan araziye ne yapılacağına ilişkin de değerI lendirmelerde bulunan Özhaseki, şöyle konuştu: "Orada planlanmış herhangi bir durum yok ama net olan bir şey var; artık konut yapılmayacak oranın üzerine, inşaat yapılmayacak. Vatandaşların talepleri doğrultusunda değerlendirilecek."

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181