'Gemlik olduğu yerde kalacak sadece riskli binalar dönüştürülecek'!
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz NTV Haberin canlı yayınına telefonla bağlanarak, Gemlik’in dönüşümü ile ilgili spekülasyonlara bir kez daha açıklık getirdi. Başkan Yılmaz, “ Bize verilen alanlar eğimli bölgeler olduğu için, burada sadece toplu konut yapabileceğiz. Gemlik, olduğu yerde kalacak. Bütün ticari hayat devam edecek. Sadece riskli binalar dönüştürülecek. Bir anlamda riskli binalar dönüştürüldükten sonra, şehrin seyreltilmesi söz konusu olacak. Bu seyreltilen alanlarda, yeşil alanlar, parklar, meydanlar yapılacak. Belediye olarak merkezde 5 Aile Sağlığı Merkezi yapıyoruz. 5 okulumuza kapalı spor salonu yapıyoruz. Bununla beraber valiliğimiz de merkezde okullar yapmaya devam ediyor. Birçok yatırım zaten ilçede devam ediyor. Hiçbir şekilde vatandaşımız ve emlak sektörü endişeye kapılmasın. Ülkemizde nasıl ki 7 milyon 500 bin bina dönüşecekse, Gemlik’te evvelden deniz kumuyla yapılmış ve şu anda demirleri çürümüş, taşıma kapasitesi kalmamış olan riskli binalar dönüşecektir. Bu anlamda şehrin taşınması söz konusu değildir” dedi.

Cihatlı Mahallesinde yapımı devam eden 1400 konutlu toplu konut projesine, 17.000 talep aldıklarını anlatan Başkan Yılmaz, “ Belediye olarak, artan talepleri karşılamak için yer istedik. Türkiye’de ilk defa Devletimiz depremden önce önlem almış olacak. Özellikle Marmara ve Van depremlerinden sonra çok acılar çektik. Ülke olarak büyük kayıplar yaşadık. Burada Devletimiz ve hükümetimiz, depremi risk olmaktan çıkarıyor. Dolayısıyla bunun dışında şehrin taşınması söz konusu değildir. Böyle bir uygulama olmayacaktır. Sadece riskli binalar dönüşecektir” dedi. 

Vatandaşların deprem testini yaptırdığında çıkan sonuçlar, 2007 deprem yönetmeliğinde ki şartları taşımıyorsa, vatandaşımızı 2 ay öncesinden binasından çıkarmak zorunda kalırız diye konuşan Yılmaz, “ Şu anda herhangi bir test yapmıyoruz. Binalarının testini yaparak, bu bina çürüktür buradan çıkın diyemeyiz” dedi.

Dönüşümün gönüllük esasına göre yapılacağına bir kez daha vurgu yapan Refik Yılmaz, “ Hiçbir vatandaşımızı istemediği halde binasından çıkarmamız söz konusu değildir. Ancak daha güzel ve deniz manzaralı konutları yaptıktan sonra vatandaşımıza teklif sunacağız. Cihatlı Mahallemizde 17.000 kişi böyle bir talepte bulunmuş durumda. Bunların bir kısmının hali hazırda evi olmayan vatandaşımıza, bir kısmını da evi olan fakat emekli olduğu için dönüştüremeye imkanı olmayan vatandaşlarımıza vereceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Belediyemizin işbirliği ile bu dönüşümü sağlamış olacağız” diye konuştu. 
  
Gemlik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181