Gemlik'te yıkımlara devam!
Gemlik Belediyesi deprem testinden riskli çıkan binaları boşaltarak yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. Gemlik Belediyesi, son olarak Eşref Dinçer Mahallesi Veysel Karani Cami yanındaki 4 katlı Osmaniye Kur'an kursu binasının yıkımını da yaptı.

Gemlik'te dönüşüm çalışmaları sürüyor.Gemlik Belediyesi 'Kamu Binalarına Yönelik Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamındaki yıkımlara devam ediyor. Daha önce başta belediye eski binası olmak üzere, adliye, emniyet müdürlüğü ve emniyet müdürlüğü lojmanları gibi deprem testinden riskli çıkan binaları boşaltan ve yıkımını gerçekleştiren Gemlik Belediyesi, Eşref Dinçer Mahallesi Veysel Karani Cami yanındaki 4 katlı Osmaniye Kur'an kursu binasının yıkımını yaptı. Müftülüğün talebi sonrasında Gemlik Belediyesi tarafından yapılan deprem testlerinde riskli çıkan bina Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince önceki gün yıkıldı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kentsel dönüşüm kapsamında riskli kamu binalarına yönelik çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, belediye eski binası, adliye, emniyet müdürlüğü ve emniyet müdürlüğü polis lojmanlarının ardından 1989'da yapımı tamamlanan Kur'an kursu binasını da boşaltıp, yıkımını tamamladıklarını kaydetti.

Son iki yıl içinde hem kaçak yapılarla olan mücadelenin hem de metruk bina yıkımlarının devam ettiğini hatırlatan Refik Yılmaz, 200'ün üzerinde metruk bina yıkımına, kentsel dönüşüm projesine yönelik kamu binaları yıkım çalışmalarının da eklendiğini bildirdi. Hem mahallelilerin hem de 80'e yakın öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Kur'an kursu binasının gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra yıkılıp, çevre temizliğinin yapıldığını kaydeden Refik Yılmaz, "Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında riskli kamu binası kalmaması için çalışıyoruz. Gemlik Kentsel Dönüşüm Projesini sağlıklı biçimde yürütmeye devam ediyor" dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yıkımı gerçekleşen Kuran Kursu Binasının hayırsever vatandaşlar tarafından günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden yapılacağını vurguladı, spor salonu, kütüphanesi, reviri, internet bilişim odası ve yemekhanesi olan 50 kişilik yatılı Kur'an kursu binasını önce projelendirip, ardından da kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Refik Yılmaz, "Gemlik'e şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Yeni Marmara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181