300 senelik tarihi yapı huzurevi oluyor!

Bursa'yı daha yaşanabilir ve sağlıklı bir geleceğe taşıyan hizmetlere imzasını atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Bürokratlarıyla birlikte, Bursa'nın köklü ailelerinden olan Gökçen Ailesi tarafından Maksem Ali Paşa Mahallesin'de yaptırılan huzurevi inşaatında incelemelerde bulundu. Bursa'da sürdürülen çalışmalara kent dinamiklerinin desteğinin önemli olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa'nın tüm bölgelerinde tarihi dönemleri geleceğe taşıyoruz. Bir yandan külliyeler ayağa kalkarken, bir yandan tarihi bölgelerde bulunan eserlerimiz de tekrar düzenleniyor, yeni işlevler kazandırılarak Bursa'ya büyük değer katıyor" dedi.

Güzel bir kompleks
Maksem'in de Bursa için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Ali Paşa Mahallesin'de bulunan Valid-i Habib Camii ve çevresi mahallenin önemli noktalarından... Burası, Bursa'nnın köklü ailelerinden biri olan Gökçen Ailesi'nin daha önce mülk sahib olduğu ve değerli dostumuz Bursa'nın eski milletvekillerinden Memduh Gökçen'in doğduğu evin de bulunduğu bölge. Gökçen Ailesi buraya büyük bir yatırım yapıyor. Çevre binalar da daha önce Vakıflar'dan alındı. Artık buraya güzel bir kompleks gerçekleştiriliyor. Büyük Şehir Belediyesi'nin de destekleriyle bir huzurevi olarak hizmet verecek olan tesis, Maksem'e değer katacak. Herşey itinayla hazırlanıyor, inşaat hızla sürüyor" diye konuştu.

Aile Yadigarı
Hayırsever Memduh Gökçen de yaklaşık 300 senelik tarihi olan evlerini restore ettiklerini söyleyerek, "Zamanın en geniş caddesi olan Ebu Şahme Caddesi üzerindeki Veled-i Habib Camii yanında bulunan evimizin bitişiğindeki arsada, bu bina huzurevi olarak yapılıyor. İnşallah hayırlı olur" diyerek hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Memduh Gökçen'in kızı Şükufe Gökçen ise tarihi evlerinin restorasyonu ve yanında kazandırılan yeni huzureviyle babaannesinin vasiyetinin de gerçekleştirildiğini ifade etti. Gökçen, kompleks bünyesinde sosyal etkinlik mekanı ile tarihi resim ve eşyaların bulunacağı sergi alanının da yer alacağını dile getirdi.

Kent Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181