Akpınar ve 1050 Konutlar kentsel dönüşümde sözleşmeyi imzaladı!
Akpınar ve 1050 Konutlar mahalleleri için düşünülen kentsel dönüşüm projesi için aranan yatırımcı bulundu. Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği yönetimi ile görüşen Çukurova Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 2 bin 330 hak sahibinin bulunduğu bölge için dernek yönetiminin şartlarını kabul etti. Mimar Şenol Şimşek ve Ensa Gayrimenkul Danışmanı ile birlikte masaya oturan dernek yönetimi, Çukurova Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi ile prensipte anlaşarak ön sözleşme imzaladı. Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için yüzde 95 oranında mutabakatı şart koşmuş ve vatandaş taleplerinin yerine gelmesi için hak sahiplerini bir araya getirerek bir bir taleplerini almıştı.

PROTOKOL İMZALANACAK
Projenin hayata geçirilmesi için aranan yatırımcının bulunduğunu belirten Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Tunçer, Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu proje üzerinde hak sahiplerinin isteği doğrultusunda revizyon yapıldığını belirtti. Projeyle ilgili hak sahiplerine mart ayı içinde sunum yapılacağını kaydeden Tunçer, 2 bin 330 hak sahibinin onayı alındıktan sonra şirket ile protokolün imzalanacağını söyledi. İmzalanan ön sözleşme maddelerini hak sahipleriyle paylaşmak için 7 Şubat Pazar günü Akpınar Kültür Merkezi’nde toplanacaklarını ifade eden Tunçer, “Akpınar kat maliklerinin cebinden 1 lira dahi çıkmayacak. Binalar yıkılmadan evlere başlanacak ve en önemlisi nüfus yoğunluğunun artmamasını istedik” dedi. 

Rabia Deniz/ Bursa Hakimiyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sukran. Gunes 8 yıl önce

Konutlar cok yuksek yapiliyor Yerin zemini yumusak

Avatar
Özlem 7 yıl önce

Kentsel dönüşüm iyide yalnız bir öneri yapmak isterim sımdı 1050konutlardakı evler 110mt kareden az değil eger sayet evler 50mt kare olarak yapılırsa ortak hissesi olan mesela iki kisiye ait ıse yanı kardeşler arasında ise 50,50ıkı daire olur ıkı kisiye bölünür bir binanın 50mt olması mirası olan larda hakkı korunmuş olur

banner182

banner181