Ata Bulvarı'nda kentsel dönüşüm bilmecesi!

Türkiye'nin neredeyse tamamını etkileyecek olan kentsel dönüşüm uygulamalarında önemli bir döneme girildi. Riski bina stoğu ve kentsel dönüşüm ihtiyacı bakımından öne çıkan kentlerin başında gelen Bursa'da da ciddi bir hareketlilik başladı.

Özellikle kentsel dönüşüm projelerinin hız kazandığı Bursa Nilüfer ilçesinde birçok sitede kentsel dönüşüm afişleri asılmaya başlandı ve bu durum hak sahipleri tarafından yeni bir eleştiriye sebep oldu. Kendilerinin oluru olmadan site yönetimleri tarafından firmalarla anlaşıldığını dile getiren hak sahipleri, teklif edilen dönüşüm şartlarının mevcutta geçerli olan imar yönetmeliğine aykırı olduğunu ve bu yüzden yeni mağduriyetlerin kapıda olduğunu söylediler. 

Özgür Sitesi ve Emniyet Sitesi'ne kentsel dönüşüm afişi asıldı!
Bursa'nın tamamında devam eden kentsel dönüşüm projelerin yanı sıra Nilüfer ilçesindeki Ata Bulvarı üzerinde bulunan Özgür Sitesi'ne yaklaşık 9 ay önce afiş asılmasına rağmen herhangi bir çalışma veya hareketlilik yaşanmadı. Riskli binada yaşayan hak sahiplerinin merakla beklediği tahliyelerin henüz gerçekleşmemiş olması ve deprem gerçeğinin hergün kendini hissettirmesi aslında geçen zamanın hak sahiplerinin aleyhine olduğunu gösteriyor.

Emniyet Sitesi 410 Daire olacak...
Ata Bulvarı üzerinde yer alan diğer bir site olan Emniyet Sitesi ise geçtiğimiz günlerde sitenin önüne "Emniyet Sitesi Kentsel Dönüşüm Alanı" yazılı bir afiş asarak kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını tüm kamuoyuna duyurdu. Son bir yıl içerisinde Bursa'nın birçok önemli inşaat firması ile görüşmeler yapan emniyet sitesinde toplam 312 daire bulunuyor. Son olarak Özgür Kavaklı İnşaat firması ile anlaşan ve projenin bitiminde toplam 410 daire olacak proje de bina tahliyelerinin Mayıs 2017 sonunda yapılması planlanıyor.

Umut Sitesi'nde yıkımlar sürüyor!
Ata Bulvarı üzerinde ilk yıkımı gerçekleşen site olan Umut Sitesi'nde kentsel dönüşüm inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Binaların tahliyesinin ardından gerçekleşen yıkımların ardından bir yandanda blok imalatları gerçekleşiyor. 

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
furkan sayım 7 yıl önce

resimde gördüğümüz gibidir inşAllah yanıltmazlar.

banner182

banner181