Bursa kentsel dönüşüm projeleri için kritik açıklama!

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarının süreceğini açıkladı. Geçen hafta Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediye başkanları ile ilgili sorumlularla konuyu masaya yatırdıklarını, yol haritası öncesi son toplantının önümüzdeki hafta yapılacağını belirten Başkan Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi doğrultusunda, yatay mimariyle ada ve mahalle bazındaki kentsel dönüşümden yana olduklarını ifade etti.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Ankara Yolu’ndaki meclis binasında gerçekleşen toplantıda; rutin gündem maddeleri ve önergelerin yanı sıra Bursa’da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları, Doğanbey konusu ve Başkan Aktaş’ın projelerin revizyonu noktasında ilçelere yaptığı inceleme gezileri de gündeme geldi.
 
Büyük ölçekli dönüşüm
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’daki dönüşüm çalışmalarının realiteye uygun olarak süreceğini ifade etti. Kentsel dönüşümün Bursa’da çok konuşulduğunu, ne yapılabilir noktasında belediye başkanları, başkan yardımcıları ve imar komisyonu üyeleri, akademik oda temsilcileriyle geçen hafta bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, 3 saatlik değerlendirmede tüm katılımcıların kentsel dönüşümün yapılması noktasında fikir birliğine vardığını söyledi. Kendisinin de Bursa’da dönüşüm çalışmalarının sürmesi noktasında inancı bulunduğunu vurgulayan, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şifahi talimat aldıklarını ve dönüşümü gerçekleştirmek için harekete geçtiklerini belirten Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda tüm kolaylıkları sağlayacaklarını fakat çalışmalar yapılırken insanların sosyal yaşam alanlarına, otopark ve rekreasyon alanlarına dikkat edeceklerini vurguladı. Dönüşüm yapılırken yüksek katlı binaları tasvip etmediklerini ifade eden Başkan Aktaş, “İnşallah yakın zamanda alacağımız kararlarla sürecin sağlıklı şekilde devamı için zemin hazırlayacağız. Küçük ölçekli kentsel dönüşüm projeleri yerine ada bazında, semt ve mahalle bazında büyük ölçekli dönüşümleri düşünüyoruz. O zaman çözümlemelerin daha kolay ve sonuç odaklı olacağını düşünüyoruz” dedi.
 
Olmazsa olmaz öncelik değil
Bursa kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili açıklama yapan Başkan Aktaş, şehrin merkezinde bulunan ve halk arasında büyük tepkiye neden olan Doğanbey konusuna da değindi. Doğanbey’de yer alan yüksek katlı binaların ortadan kaldırılması ve sakinlerin yerlerinden taşınması noktasında bir karar almadıklarını vurgulayan Başkan Aktaş, bu yönde bir eğilimin olduğunu fakat mülk sahiplerinin rızası olmadan bu tür bir işlemi gerçekleştiremeyeceklerini belirtti. Bursa’nın tek yüksek katlı binasının Doğanbey olmadığını, bölgenin şehir merkezinde yer alması ve Ulu Camii, Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği gibi kültürel değerleri gölgelediği için bu yönde bir istek doğduğunu söyleyen Başkan Aktaş, “Mülk sahiplerinin rızaları olmadan ruhsatlı, tapulu binalarını nasıl alabiliriz? Böyle bir şey mümkün müdür? Bizim olmazsa olmaz önceliklerimizden bir tanesi değil. Görsel anlamda kötü bir algıya neden olduğu için konuyu tartışıyoruz” diye konuştu.
 
Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181