Gemlik Cihatlı Mahallesi'nde 970 konutun temeli Aralık'ta atılacak!
Gemlik Belediyesi ile ihaleyi kazanan Dikici Yapı İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. firması arasında düzenlenen protokol imzalandı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 6’şar katlı, asansör ve kaloriferli modern konutların, sosyal donatı alanları, ticaret merkezi, okul, cami, bisiklet yolu ve spor kompleksleriyle destekleneceğini vurgulayarak, “Gemliklileri uygun şartlarda ev sahibi yapacağız. İlk etap inşaat çalışmalarının temelini Aralık ayı içinde atacağız” dedi.
   
Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli ve Ahmet Avcı’nın yanı sıra Fen İşleri Müdürü Hasan Tahsin Aydın’ın da yer aldığı törende Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Müteahhit Firma yetkilisi İnşaat Mühendisi Serhat Dikici arasında protokol imzalandı. “İnsanlar Şehirleri, şehirler de insanları inşa eder” diye konuşan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in kültürüne uygun, komşuluk ilişkilerini de güçlendirilecek yeni Gemlik’in temellerini atacak duruma geldiklerini vurguladı. Gemlik’te toplu konut için Belediyeye 17 bin kişinin başvurduğunu hatırlatan Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesinin hazırladığı 970 konutluk proje ile ilk etabı tamamlayacaklarını söyledi. Çevre Şehircilik ve Orman Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Bu görüşmelerin sonucunda toplu konut yapacak alanları tespit edeceğiz. Yeni Gemlik deprem riskinden uzak alanlarda inşa edilecek. Geleceğin Gemlik’i adına çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 
12 Milyon 682 bin lira ihale bedelli sözleşmeyi imzalayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik’in ve Gemliklilerin en iyisini hak ettiğini bir kez daha anlatarak, “Onları uygun şartlarda ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Gemliklilere modern ve sıcak yuvalar, komşuluk ve sosyal ilişkilerin güçlü olduğu binalar yapmak istiyoruz. Bun nedenle zemin çok uygun olmasına rağmen, 10-12 katlı binalar yerine 6’şar katlı binaları uygun gördük. İlçemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 


Gemlik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181