'Bursa Nilüfer kentsel dönüşüm projelerinde yaşanan sıkıntıları azaltacağız'!
Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşüme başlayan fakat yasal boşluklar nedeniyle sıkıntı yaşayan binaların mağduriyetinin bu ay yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ele alınacağını açıkladı. Muhtarlara yönelik konuşmasında Bursa’nın kentsel dönüşüme ihtiyacının bulunduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bu ayki meclis toplantısında en azından dönüşümü durdurulan sitelerle ilgili işlemi tamamlayacağız. Yaşanan sıkıntıları azaltacağız” dedi.

Bursa’nın 17 ilçesine eşit hizmet götüren Büyükşehir Belediyesi, ilçelere yönelik değerlendirme toplantılarını tüm hızıyla sürdürüyor. İznik, Yenişehir, İnegöl, Osmangazi, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’nın ardından Nilüfer mahalle muhtarlarıyla buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan, devam eden ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Muhtarların mahallelerinde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiği toplantıda, ağırlıklı olarak ulaşım, altyapı ve kentsel dönüşüm konularında geri bildirimler alındı.

“Şehrimizin her köşesi ayrı değer taşıyor”
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 17 ilçede muhtarlarla birebir görüşmeleri sürdürdüklerini, hizmet çıtasını daha yukarıya çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. Konuşmasında geçtiğimiz günlerde vefat eden Yüzüncüyıl Mahalle Muhtarı Ali Şık’ı da anan Başkan Alinur Aktaş, yerine atanan yeni mahalle muhtarına da görevinde başarılar diledi. Aziz ve nezih bir şehir olan Bursa’ya severek hizmet ettiklerini anlatan Başkan Aktaş, “Belediyecilik doğumdan ölüme kadar hizmet veren bir kurumdur. Bizler ortak akla ve istişareye inanıyoruz. Her zaman pratik ve sonuç odaklı olmaya özen gösteriyoruz. Şehrimizin her köşesi ayrı bir değer taşıyor. Bereketli ve çok özellikli Bursa’yı daha iyi yerlere taşımayı arzuluyoruz. Bunun için de herkesle konuşuyoruz. Önceliklere dikkat ediyoruz” diye konuştu.

“Bundan sonraki sürece bakıyoruz" 
Göreve geldiği gibi 1058 muhtarla buluşarak Bursa için planladıkları stratejiyi paylaştıklarını, ardından parti gözetmeksizin 17 ilçede adeta tarama yaptıklarını anlatan Başkan Aktaş, değerlendirme toplantılarında da muhtarların sıkıntılarını birinci ağızdan dinlediklerini ifade etti. Nilüfer ilçesinde ağırlıklı olarak kentsel dönüşümle ilgili sıkıntıların olduğunu belirten Aktaş, “Defalarca belediye başkanı ve meclis üyeleriyle buluştum. Geçmişte yapılmış bazı hatalar olabilir. Ama biz bundan sonraki sürece bakacağız. Bir bina 8-10 senelik de olsa kentsel dönüşüme girebilir. Binanın yeni veya eski olması sağlam olduğu anlamına gelmez. Kentsel dönüşüm bina yaşıyla kıyaslanmamalıdır. 5 katlı bir binanın 13-15 kata çıkarılması yoğunluğu arttıracağı için karşı çıkılmasını elbette anlarım. Kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bu ayki mecliste en azından durdurulan sitelerle ilgili işlemi tamamlayacağız. Sıkıntıları azaltacağız” diye konuştu. AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay’ın da hazır bulunduğu toplantıya, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri, AK Parti Nilüfer Kadın ve Gençlik kolları üyeleri de katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aykut Güleç 6 yıl önce

Bizden iki ay önce kentsel dönüşüme sitelerini veren AkYükselen ve iki firma neredeyse binlararinı bitirdi.Onlarla aynı dönemde başvurumuzu yaptık.hatta binalarımız riskli kategoride olduğu için oturulamaz raporu verildi .Bizler Aksoykent sitesi ve diğer mağdur siteler ilk başlayanlara nasıl 0,50 emsal verildiyse ve donatı alanı diye diretilmediyseki onlar yapmadı...kaldiki cadddeye 1mt konumda yapanlar var..bizde eşit şartlarda ruhsat izni istiyoruz

banner182

banner181