Mahkemeden emsal artışına onay !
Bursa kamuoyunu yakından ilgilendiren kentsel dönüşümde emsal artışı hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası'nın Bursa şubeleri tarafından Nilüfer Sitesi için yapılan parsel bazlı emsal artışına iptal talebi mahkemece reddedildi.

Line Tv'de yayınlanan Emlak Sayfası programında Utku Çalışkan'ın konuğu olan ve çıkan kararı ilk kez Bursa kamuoyu ile paylaşan Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, insan hayatının herşeyden önemli olduğunu ve bu doğrultu da çıkan kararın birçok açıdan örnek olacağını söyledi. Bursa genelinde birçok riskli yapının bulunduğunu dile getiren Adanur, "Vatandaşlarımız bu riskli binalardan biran önce tahliye edilmelidir. Nilüfer sitesinde gerçekleştirdiğimiz yıkımlarda inanılmaz tablolar gördük. Taş ile yıktığımız bir bina bile oldu. Bu derece riskli binalarda yaşamak adeta ölüme meydan okumak gibidir" dedi.

Nilüfer Sitesi'ne inşaat tüm hızıyla devam...

Tamamı riskli ve oturulamaz durumda olan toplam 18 blok ve 180 daireden oluşan Nilüfer Sitesi için Büyükşehir Belediye Meclisi'nde verilen emsal artış kararına itiraz eden ve yürütmenin durdurulmasını talep eden akademik odaların açmış olduğu davanın Bursa 1.İdare Mahkemesi'nce "red edilmesi" ile birlikte Nilüfer Sitesi'ndeki inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmiş oldu.

Nilüfer Sitesi Yöneticisi Metin Onan "Mağduriyetimiz ve haklılığımız hukuken onaylandı"

Mahkeme tarafından verilen karara oldukça sevindiklerini belirten Nilüfer Sitesi Yöneticisi Metin Onan, "İki buçuk yıldır uğraştığımız bu zorlu yolda tarifsiz acılar yaşadık. Mağduriyetimizi ve haklılığımızı her platformda dile getirmeye çalıştık. O binalarda yaşamanın nasıl bir duygu olduğunu kimse anlayamaz. İnsan hayatını düşünmeden ve bizlerin mağduriyetini anlamadan yapılan itirazların bu şekilde sonuçlanmasından dolayı da ayrıca mutluyuz. Biz her süreçte oda yöneticilerine durumumu anlatmıştık. Onlarda haklılığımızı anlamışlardı" dedi.


Utku ÇALIŞKAN/ Emlaksayfasi.com.tr

ATIŞ YAPI YUNUCİTY PROJESİ 120 AY VADELİ 199 BİN LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATIŞTA! DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181