Nilüfer Sitesi'nde kentsel dönüşüm başladı!
Bursa’nın ilk kentsel dönüşüm çalışması olan ve 18 dönüm alanda 6 blok olarak planlanan Nilüfer Sitesi’ndeki temel atma törenle gerçekleştirildi. Bursa’da kentsel dönüşümle ilgili tüm yetkilerin Büyükşehir Belediyesi’nde toplandığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bu şehirde rantı, imarı ve yolluğu biz veriyoruz. Denetlemeyi de biz yapıyoruz. Dönüşmek isteyen site sakinleri için dönüşümün önünde hiçbir engel yok” dedi.

“Türkiye’ye örnek olacak”

Başkan Altepe, Nilüfer Sitesi’nin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasıyla ilgili temel atma törenine katıldı. Sitenin dönüştürülmesinin sadece Bursa değil tüm Türkiye için örnek olacağını kaydeden Başkan Altepe, “Bu proje, kentsel dönüşüm uygulamalarında rol model olacak. Sadece Bursa değil Marmara ve tüm Türkiye, bu çalışmadan ilham alacak” diye konuştu. Nilüfer Sitesi’nde 17 Ağustos depreminde sonra yara alan binaların yıkıldığını, 6 blokta 180 daireden oluşan yeni binalar için temel atma töreninin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle burada artık yeni bir yaşam alanı doğacak. Bizim işimiz çözüm üretmek, problem değil. Bu işin çözümü, aynı zamanda diğer insanların da ölmesini engellemektir. En yüksek değerimiz insan. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin. İnsan olmadıktan sonra neyin kıymeti var?” şeklinde konuştu.

Tüm yetkiler Büyükşehir’de

Başkan Altepe, Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmalarında yetkilerin Büyükşehir Belediyesi’nde toplandığını ifade etti. Daha önce dönüşümle ilgili benzer adımların turizm sektöründe atıldığını, Büyükşehir Belediyesi’nin emsal artışıyla birlikte 5 yıldızlı otellerin kentin dört bir tarafını sardığını ifade eden Başkan Altepe, aynı uygulamayı konut alanlarında da gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Kentsel dönüşümde ilk adımın Nilüfer Sitesi’yle atıldığını, bunun da diğer siteler için iyi bir örnek olacağını kaydeden Başkan Altepe, “Bu şehirde rantı, imarı ve yolluğu biz veriyoruz. Denetlemeyi de biz yapıyoruz. Onun için korkulacak bir şey yok. Müteahhitlerini bulan, tüm hazırlıklarını tamamlayan site sakinlerine her türlü kolaylığı sağlamak için hazır bekliyoruz. İnşallah bu anlamda Nilüfer Sitesi bir ilk olacak. Şu anda 14 sitenin de hazırlığı tamam. Onayları verildi. Elimizde 12 site daha var. 27 siteyle inşallah Bursa’da hızlı bir dönüşüm süreci başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Altepe’den tebrik

Başkan Altepe, konuşmasında Nilüfer Sitesi sakinlerini de kutladı. Kentsel dönüşümün şu anda Türkiye’nin en acil gündemi olarak masada durduğunu, mevcut binaların yıkılıp yenilenmesinin, insanların güvenli ve sağlam binalarda ömür sürmesinin birinci öncelik haline geldiğini ifade eden Başkan Altepe, “Nilüfer Sitesi bunu en güzel şekilde başardı. 180 mülk sahibi bir araya gelerek, örnek bir birliktelik sergiledi. Kentsel dönüşüm anlamında örnek bir başlangıç yapılmış oldu” açıklamasında bulundu.

Nilüfer Sitesi Yöneticisi Metin Onan ise yaklaşık 3 yıllık bir mücadelenin ardından dönüşümü inşaat safhasına getirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Onan, sürenin başından sonuna kadar desteğini kendilerinden esirgemeyen, dönüşümün başlamasına vesile olan Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

18 ayda teslim edilecek

Site Yöneticisi Onan, temel atma töreni öncesinde, kentsel dönüşüm alanında aldıkları ‘Şehrin Yıldızları Proje Ödülü’nü verdiği destekler nedeniyle Başkan Altepe’ye takdim etti. Konuşmaların ardından temel atma çalışmaları, protokol üyelerinin butona basmasıyla start aldı. Nilüfer Sitesi’ndeki inşaat çalışmalarının 18 ayda tamamlanarak dairelerin mülk sahiplerine teslim edilmesi öngörülüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181