Bursa Kent Meydanı kentsel dönüşüm projesinin temeli 2018'de atılacak!
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, RUMELİSİAD’ı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer ve yönetim kurulu üyelerine Osmangazi Belediyesi’nin kente değer katan projeleri hakkında bilgi veren Başkan Dündar, Osmangazi’nin geleceğine şekil verdiklerini söyledi.
Rumeli Konağı’nda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Balkanlar ve Bursa arasında köprü rolü üstlenen RUMELİSİAD’ı yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kutladı. Kentteki tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ortak paydasının insanlara fayda sağlayacak ve kente değer katacak çalışmalar yapmak olduğuna vurgu yapan Başkan Dündar, “Bizler kağıt üstünde değil, arazide çalışıyoruz. Her alanda çok ciddi bütçeli ve hacimli işlere imza atıyoruz. 2018 yılında da açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız projeler ile Osmangazi’yi dünya markası haline getireceğiz” dedi.
 
“KENT MEYDANI BİR BURSA PROJESİ”
Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm projesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Dündar, “Kent Meydanı, bir Bursa projesi. Bursa’nın en hareketli bölgelerinden bir tanesi ve oldukça yoğun bir ticari yaşam var. Proje kapsamında bölgenin büyük bir bölümünü kamulaştırarak yıkımları yaptık. Zor ve maliyetli bir bölgede hak sahiplerinin yüzde 95’i ile anlaşma sağlandı. Bugüne kadar kamulaştırmaya 120 milyon lira harcadık. Meydanın altı iki kat otopark olacak. İlerleyen süreçte de Ulubatlı Hasan Bulvarı’nı yerin altına alarak meydanı Santral Garaj Mahallesi ile birleştirerek yaya aksı oluşturacağız. Bu dev projenin temelini 2018 yılında atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

PANORAMA 1326 BURSA’YI FETİH ŞENLİKLERİNDE HİZMETE AÇACAĞIZ”
Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi hakkında da bilgiler veren Başkan Dündar, “Kamberler Parkı'nın yanında toplam 4 bin 300 metrekare alan üzerine inşa edilen Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun beylikten cihan devletine giden yolculuğunu ve bu yolculuğun en önemli noktalarından biri olan Bursa'nın fethini 3 boyutlu olarak anlatacak. Mühendislik açısından özel bir yapı olan Panorama Bursa1326, 42 metre çapında kubbe açıklığına sahip. Beton kiriş olmadan inşa edilen müzenin kubbesine 360 derecelik panoramik resim ve onu tamamlayan üç boyutlu çalışma yapılacak. Müzenin inşaat çalışmaları tamamlandı. Nisan ayında düzenleyeceğimiz Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nde hizmete açmaya hedefliyoruz” dedi.

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer de Osmangazi Belediyesi’nin projelerini yakından takip ettiklerini belirterek, “Özellikle kentsel dönüşüm konusunda ciddi çalışmalara imza attığınızı biliyoruz. Ayrıca, Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Bursa’yı gerçek kent meydanına kavuşturuyorsunuz. Bu projeyi tüm Bursalılar gibi biz de yakından takip ediyoruz. Şehrin merkezinde yer alan bir noktada çok ciddi kamulaştırmalar yaparak böyle büyük bir projeyi hayata geçirmek gerçekten zor ve ciddi bütçeler isteyen bir iş. Sizi ve ekibinizi, Bursa’nın ve Osmangazi’nin geleceğine şekil veren bu dev projeleri kentimize kazandırdığınız için tebrik ederiz” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181