İşte Osmangazi Kentsel Dönüşüm Projeleri!
Bursa'nın ilk kentsel dönüşüm hareketliliğinin başlatıldığı Osmangazi ilçesinde dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor. Osmangazi Belediyesi öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteği ile yapılan Osmangazi Kentsel Dönüşüm projelerini sizler için derledik.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi
Bursa'nın kültürel ve tarihi zenginliğini bozmadan gerçekleştirilmesi planlanan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa için ilk olma özelliğinin yanı sıra Türkiye için de bir kentsel dönüşüm örneği olarak dikkat çekiyor. Meydan, kültür merkezi ve sosyal donatı alanları belirlenen projede yatay şehirleşme planları kullanılacak.

Toplam 4 etap olarak planlanan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabındaki 223 daire için  satışlar başlamış durumda. Soğanlı'da dönüşüm kapsamında bin 744'ü rezerv, 344'ü de riskli alanda olmak üzere toplam 2 bin 88 konut inşa edilecek. Toplam 146 bin kişinin yaşaması öngörülen Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinde bin 744 daireden 717 tanesinin kamuya kalması hedefleniyor.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi son durum bilgisi için tıklayınız.

Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi
Bursa'nın merkezi lokasyonlarından Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma çalışmalarının %50'den fazlası tamamlandı.Yıkım çalışmalarının devam ettiği projede kamulaştıma maliyetinin 150 milyon lira olması bekleniyor. Proje kapsamında bölgedeki her şey yıkılarak yeni bir meydan oluşturulması hedefleniyor.

Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi son durum bilgisi için tıklayınız.

Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi
Demirkapı Mahallesi’nde hayata geçirilen Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hazırlıklar tamamlandı. Toplam 68 bin 929 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek olan proje Uludağ eteklerinde konumlandırılıyor. Demirkapı'nın coğrafi ve kültürel yapısına uygun olarak hazırlanan projede 102 blok yer alacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tatbikat Varlıkları Kurulu Genel Müdürlüğü’nde bulunan proje bakanlık tarafından incelenme aşamasında. Türkiye’ye rol model olacak proje yeşil alanları ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda Demirkapı Kentsel Dönüşüm projesinde otopark sorununu çözmek amaçlı kapalı ve açık otoparklar yapılacak.


Yalova Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi
Bursa'nın en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Yalova Yolu Kentsel Dönüşüm projesi yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerinde yapılacak. Beşyol Kavşağı’nın doğu cephesinde gerçekleştirilecek projede söz konusu alan üzerinde yer alan 61 binanın yüzde 90’ı kamulaştırıldı. 33 milyon 500 bin TL kamulaştıma bedeli olan projesinin 16 bin 288 metrekaresi Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.


Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181