Osmangazi'de 17 bin kişilik kentsel dönüşüm!
Osmangazi ve çevresinde gerçekleşen kentsel dönüşümle alakalı açıklamalarda bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2009 ile 2015 yılları arasında 17 bin 500 daireye oturma izni verdiklerini ifade ederek, "Yaklaşık 70 bin kişilik yeni bir şehir inşa ettik. Soğanlıda 42 hektarlık alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kentsel dönüşüm projesine başladık. İnşaat fuarı da bizim gündemimize uygun. Bizler de fuara katılarak yaptığımız çalışmaları tanıtıyoruz. Şehirlerin dönüşümü sadece kamu ile mümkün değil. Özel sektörün işin içinde olması gerektiğine inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte özel sektörün işin içine girmesini temin etmek istiyoruz" diye konuştu.

HEDEFİMİZ YAŞANABİLİR BİR KENT
Soğanlı'nın yanı sıra kent meydanı, Hisar İçi, Demirkapı gibi yerlerde de örnek çalışmalar yapacaklarını belirten Dündar, "Kent meydanı da şehrin merkezinde yeni bir vizyon kazandıracak. Soğanlı Projesi ile birbirini tamamlayacak. Uludağ eteklerindeki çalışmalarımızla da farklı bir coğrafi yapıdaki yerin farklı bir mimari tarzıyla örnek bir yapılaşma olacak. Osmangazi'de depreme dayanıklı, yaşanabilir yeni konutların üretilmesi hedefimiz. Tabi bunları yaparken, Osmanlı şehrinde tarihi kimliğimizi öne çıkaran çalışmalara önem veriyoruz" dedi. '

A Gazete 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181