Osmangazi dönüşüyor!
Göreve geldikleri ilk günden itibaren bu konuda çalışma başlattıklarını söyleyen Başkan Dündar, "Kentsel dönüşüm uygulama alanı olarak belirlendi. Bunlardan Soğanlı ve Demirkapı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracatta bulunduk. Soğanlı projemeizde kazmayı vurup çalışmayı başlattık. Demirkapı ile ilgili hazırlıklarımızı da tamamladık" dedi.

300 milyonluk kamulaştırma
Özel sektör temsilcilerinden gelen talpeler doğrultusunda bir takım düzenlemeler yaparak, özellikle Güneştepe, Hamitler ve Yunuseli bölgesinde planlı şehirciliğin önünü açtıklarını belirten Dündar, " Bu bölge, planların uygulandığı örnek bir gelişim bölgesi olarak ortaya çıktı. Kaçak, plansız ve çarpık yapılaşma ile ilgili kararlı mücadelemiz sürüyor. Geçmişte şher hakim olabilseydik, belkide bu gün hizmet üretmek için kamulaştırmaya ayırdığımız kaynağı çok daha farklı alanlara aktarabilecektik. Az değil, göreve geldiğimiz gündenbu güne 300 milyon liranın üzerinde bir kamulaştırma bedeli ödedik" diye konuştu.

Projeler işliyor...
Soğanlı, Kent Meydanı, Hisar-Kale İçi ve Demirkapı bölgelerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında meclis üyeleri ve mimarlara bilgi aktaran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar; "Demirkapı projemiz hazır. Bakanlık onayının ardından çalışmaya başlayacağız. Kent estettiği ve mimari kültürüne uygun, dağ yamaçları dediğimiz bölgenin dönüşümüne öncülük edecek örnek bir proje. Hisar tarihi Bursa'nın yeniden ortaya çıkartılacağı yenileme projesi. Bursa'nın tarihi yalnızca Hanlar Bölgesi'nden ibaret değil. Hisar projesi, kentsel dönüşümden çok kentsel yenileme projesi olacak. Kent Meydanı projemizle ilgili çalışmalarımızın en öenmli kısmını oluşturan kamulaştırmalarla ilgili de önemli bir aşama kaydettik. Bu proje ile şehre bir meydan kazandırmakla kalmayıp, Çarşamba Valilik, Santral Garaj, Gençosman ve Uluyol civarında dönüşümede katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

Kent


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181