Altepe Sıcak Su Dönüşüm Projesi için devam dedi!
Osmangazi, Alemdar Mahallesi'ndeki Tabakhaneler bölgesi için Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi encümen kararı ile 2015 yılında kamulaştırma kararı aldı. Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edilen bölgede belediye kamulaştırma için bazı arsa sahiplerini uzlaşmaya çağırdı. Ancak arsa sahipleri teklif edilen fiyatı az bulup Bursa 1. İdare Mahkemesine dava açtı. Mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi raporunun mahkemeye sunulmasının ardından 1. İdare Mahkemesi, Yürütmeyi durdurulması yönünde karar verdi.

AVUKAT DEMİR: HAKLIYDIK
Hak sahibi 10 kişi adına dava açan Avukat Saner Demir, Sıcaksu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı'ndaki belirsizliğin mahkemenin gözünden kaçmadığını söyledi. Belediyenin Sıcaksuyla ilgili hali hazırda çizilmiş bir projesinin olmadığını hatırlatan Demir, "Belediye hak sahiplerine projeyi gösterdikten sonra hak sahiplerine teklifte bulunabilirdi. Ancak belediye proje hazırlamadan buradaki arsaları alıp kendine göre plan yapacaktı. Mahkeme bunun önüne geçti" dedi.

ALTEPE: BİZİ ETKİLEMEZ
Konuyla ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe mahkeme kararının bölgede yapılacak olan "Sıcaksu Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proja Alanı "nı etkilemeyeceğini söyledi. Bölgedeki yatırımın önemine dikkat çeken Altepe, "Biz zaten oradaki sıkıntıları an be an takip ettik. Nerede ne sıkıntı var onları çözmek için çalıştık. Bununla ilgili sıkıntıları çözdük. Örneğin ilk olarak hak sahiplerine yerlerini bize devretmelerini istedik. Devretmek istemeyen kişiler mahkemeye gitti. Malalar fabrikasının boşaltması yapılıyor şu anda. Alanda temizlik çalışmaları devam ediyor. Geri kalan binaları da yıkıyoruz. Yavaş yavaş yatırımcılarla ne yapabiliriz onu konuşuyoruz. İcraata geçmek istiyoruz artık. Şu anda önümüzde bir engel yok. Biz mahkeme kararına yönelik düzenlemeleri zaten yapmıştık. Mahkemenin dediği şeyleri düzelttik. Biz işimizi takip ediyoruz. Bu önemli bir iş. Biz şu ana kadar oraya 100 milyon lire para ödedik. Biz işi bir an evvel bitirip oradaki alanı temizlemek istiyoruz ve buraya tesisi yapmak istiyoruz. Bir sıkıntı oluşacağını anladığımız zaman hemen harekete geçerek eksiklikleri gideriyoruz. Bize gelmesini beklemiyoruz. Bursa'yı tekrar termal şehri yapacağız. Yer sahiplerine diyoruz ki 'Ya yerleri bize devredeceksiniz tek elden bunu pazarlayacağız' veya kamulaştırıp bedelini ödüyoruz. Malalar da böyle oldu. Diğerleri de böyle oldu. Artık hepsinin kararları bitiyor. Artık sona gelindi. Bu konuda plancı arkadaşlarımız ne gerekiyorsa yapıldı. Orası planlı, imarlı bir bölge. Burayla ilgili bir sıkıntımız yok. Şimdi orada iş yapmamıza engel bir durum yok. Sadece evrakta kusur bulurlar veya plan notunda kusur bulurlar. Bunlar düzeltiliyor. Biz tedbirlerimizi önceden aldık. Mahkemenin dedikleri hepsi uygulanıyor. Şu anda oradaki her şey mahkemede. Yani vatandaş ya bize yerini devrediyor ya da mahkeme sonucu bekleyip parasını alıyor. Yani bedeli geldikten sonra vatandaşı arıyor yerini bize devretmesini istiyoruz. Eğer devretmiyorsa parasını yatırıyoruz vatandaşın parası yatırıp tapusunu belediyeye geçiriyoruz" dedi.

Edip Tekin / Habertürk Bursa Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181