TOKİ Bursa İznik projesinin inşasında sona yaklaşıldı!
İznik'te inşasında sona yaklaşılan 165 konutluk TOKİ Evlerinde satış süreci başlıyor. Bir Osmanlı Köyü şeklinde inşa edilen içerisinde Cami, Market, Kıraathane, Sosyal Donatı Alanları, Oyun Parkları, Otopark gibi birçok alana sahip TOKİ Binalarını İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yerinde inceleyerek İnşaat Mühendisi ve TOKİ Evlerinin Proje Koordinatörü Kemal Tartar’dan bilgi aldı. Sargın’a burada Başkan Yardımcısı Necati Tosun, Fen İşleri Müdürü İsmail Acar ve Zabıta Müdürü Metin Karanfil de eşlik etti.

İnşaat Mühendisi ve TOKİ Evlerinin Proje Koordinatörü Kemal Tartar, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a yaptığı açıklamada “Öncelikle şantiye alanımıza hoş geldiniz. Özellikle sizlerinde buraya çok büyük katkıları oldu. Bu yüzden sizlere teşekkür ediyorum. Burada binalarımız 3+1 ve 2+1 olmak üzere iki tipten oluşuyor. Vatandaşların kafasında burasının deprem bölgesi olması açısından hiçbir soru işareti olmasın. Burada evler Jet Grout Kazık Sistemi dediğimiz, 16 metre toprağın altına çakılan kazıkların üzerine oturtulmuş durumda.16 Metreye kadar zemine enjeksiyon yapılarak güçlendirildi. Tüm bölgede kullandığımız malzemeler birinci sınıf kalitede malzemelerdir. Şuanda binalarımız %97 oranında tamamlanmış durumda. Artık alt yapıya ve çevre düzenlemelerine başlıyoruz. Çok büyük bir proje olması sebebiyle süre almakta. Ama kaliteli ve örnek bir yapı ortaya çıkacak” dedi.

Başkan Sargın açıklamasında “Bizim vatandaşlara bir vaadimiz vardı. İlçemizde 165 Konutlu Osmanlı Mimarisinde TOKİ Evlerinden oluşan bir köy kazandıracağız diye. Çok şükür ki Merkezi Hükümetimizin, milletvekillerimizin desteği ile bu vaadimizi de yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Şuan diyebiliyoruz ki burada 165 hanenin barınabileceği bir köy inşa edildi. Kasım sonu inşallah buraya vatandaşlarımız taşınmaya başlayacak. Tüm bölgemize ve İznikli hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Ayrıca TOKİ Resmi Web Sitesi üzerinden yaptığı açıklamada “Bursa İznik Toplu Konut Uygulaması kapsamında İdaremiz tarafından inşa ettirilen 2+1 ve 3+1 nitelikli 165 adet konut, 14 Ağustos 2017 – 25 Ağustos 2017 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş’nin Bursa ilindeki yetkili tüm Şubeleri aracılığı ile Kuralı Satış yöntemi ile satışa sunulmaktadır” denildi.

İznik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181