Başkan Edebali, Teferrüç Kentsel Dönüşüm Projesi’ni anlattı!
Yıldırım’ın yarınlarının şekilleneceği kentsel dönüşüm çalışmalarında Teferrüç Mahallesi’nde hak sahiplerini Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde ağırlayarak bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek dönüşümün ayrıntılarını bu kez de yerinde anlattı. Dönüşümün felsefesi olan gönüllüğün sağlanması amacıyla Teferrüç Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Edebali, projenin detaylarını aktararak vatandaşların sorularını cevapladı.
 
GÜVENLİ KONUTLAR YER ALACAK
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Teferrüç’te yeni bir yaşamın başlayacağını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Teferrüç Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 33 bin 678 metrekarelik bölümünü oluşturan 1. etap dönüşüm projesi tamamlandığında bölgedeki 134 konutta yaşayan 2 bin 156 vatandaşın modern ve güvenli konutlarda yaşama imkanı bulacak. 344 modern, güvenli ve nitelikli konutun yer alacağı projede ayrıca 17 bin 370 metrekarelik alanda yer alacak turizm ve rekreasyon bölgeleri de yaşam kalitesini üst seviyelere çıkartacak” dedi.
 
MODERN ŞEHİRLEŞME ÖRNEKLERİ
Doğru ve başarılı bir kentsel dönüşüm için birçok unsurun bir arada toplanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Edebali, “Kentsel dönüşümde öncelikle, hedefleri başarıyla sonuçlandıracak nitelikli kadroların olması gereklidir. Türkiye’de ve dünyada gerçekleştirilen bazı hatalı kentsel dönüşüm çalışmalarında doğru alan tespiti yapılmaması, doğru mimari siluet tasarımı yapılmamasıyla, geleceği kurtarmak adına girişilen çalışmanın geleceğe ilave yükler getirdiğini görüyoruz. Ön değerlendirmeler ve sahada toplanan veriler ışığında Teferrüç Mahallemizin ihtiyacı olan kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için en detaylı araştırmaları yaparak ideal projeyi oluşturma çalışmalarımızı tamamladık” diye konuştu.
 
DOĞA VE İNSAN DENGESİ ÖN PLANDA
Teferrüç Mahallesi’nde yıllarca süren plansız ve güvensiz yapılaşma, Uludağ’ın yeşiline ve görüntüsüne de ciddi oranda zarar verdiğine dikkat çeken Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Projemizle bu durumu ortadan kaldırarak yeşil cennet Uludağ’ın görünümünün ve doğasının korunmasına önem veriyoruz. Birinci derece deprem bölgesinde olduğumuz bilinciyle dayanıksız ve kalitesiz yapı stokumuzu gelecekte yaşanması mümkün doğal afetler karşısında hazırlamalı, bunun için de kentsel dönüşümü zorunluluk olarak görmeliyiz. Kentsel dönüşümde mekanları değil hayatları değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181