Başkan İsmail Hakkı Edebali Kentsel Dönüşümü anlattı!
Üyesi olduğu meslek odası yönetimini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Edebali, Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini hayata geçirirken toplumun tüm kesimleriyle istişarede bulunduklarını vurguladı.  Zor ve zahmetli bir süreç kentsel dönüşümün başarıya ulaşmasının tüm aktörlerin aktif olarak katılımıyla mümkün olduğuna işaret eden Başkan Edebali, “Şehri doğru yönetmek, doğru planlamak ve doğru inşa etmek, ancak sürecin doğru işletilmesiyle mümkün. Bu süreci yürütecek aktörler arasında, şehrin stratejik planı, planlama, ruhsat kısmında Belediye, yasaları düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşümün yapıldığı yerde mülkü olan hak sahipleri ve projeyi hayata geçiren mühendislerimiz, müteahhitlerimiz ve müteşebbislerimiz var. Bu dört aktör arasındaki işbirliği, dönüşümün başarı oranına doğrudan katkı sağlar” diye konuştu.

YENİ BİR ŞEHİR İNŞA EDİYORUZ
Yıldırım’da yıllardır devam eden plansız ve çarpık yapılaşmanın doğurduğu sorunlar yumağının, bir çok sosyal problemi de beraberinde getirdiğini aktaran Başkan Edebali, “Bu süreci tersine çevirmek için göreve geldiğimiz ilk günden şehri yeniden planlamak için düğmeye bastık. Görev süremiz ilk bölümlerinde bilimsel temelli, hassas ve detaylı bir planlama yaptık. Sonraki süreçte ise bu planlarımızı hemşerilerimizin oluruna sunduk. Onlarında onayını aldıktan sonra uygulama aşamasına geçtik. Biz sadece eski binaları yıkarak yerine yeni konutlar yapan bir dönüşüm yapmıyoruz. Hemşerilerimizin, eğitimden sağlığa, kültürel ve sanatsal etkinliklerden sosyal yaşantılarına tüm beklentilerine cevap verecek, insanlarımızın sosyal problemlerini büyük ölçüde çözüme kavuşturacak yeni bir şehir inşa ediyoruz. Bunu yaparken de hemşerilerimizin desteğini önemsiyoruz. Yüzde 80 kriterimiz var. Vatandaşlarımızdan bu oranda destek almayan hiç projeyi hayata geçirmiyoruz” ifadelerini kullandı.

DÖNÜŞÜM ZORUNLULUK
Yıldırım’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını mutfağında görmekten dolayı memnuniyetini dile getiren İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ise “Deprem gereceği göz önünde bulundurulduğunda kentsel dönüşüm, Bursa’nın birçok bölgesi için tercihten ziyade bir zorunluluk. Önemli olan süreci doğru işletebilmek. İçeresinde bulunduğumuz Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi ile Yıldırım Belediyesi’nin dönüşüm haritası, çalışmaların doğru yolda olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda üyemiz olan Sayın Başkan’a üstlendiği bu zorlu görevde başarılar diliyorum” dedi.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181