Yıldırım'da kentsel dönüşüm olacak yerler belli oldu!İşte açıklanan bölgeler
Riskli ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi. Yıldırım Belediyesi tarafından yapılan planlamalar doğrultusunda hayata geçecek Yıldırım Kentsel Dönüşüm projelerinde öncelikli olarak riskli yapıların ağırlıkta olduğu bölgelerde çalışmalar başlayacak.

Yıldırım Belediyesi tarafından yoğun bir çalışma ile gerçekleştirilen ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Kentsel Dönüşüm Master Planı ile Yıldırım’da büyük bir değişim yaşanacak.

Yıldırım’ın tamamında hedeflenen kentsel dönüşüm projelerinde öncelikli bölgeler ise daha önceden riskli ilan edilen Arabayatağı, Yavuzselim, Ulus, Mevlana, Çınarönü ve Hacivat mahalleleri olacak.

İşte Yıldırım'da kentsel dönüşüm olacak yerler ve projeler;

Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından yapılan açıklamaya göre Yıldırım'ın en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak olan Mevlana Kentsel Dönüşüm projesinde ilk kazma Mart 2016 döneminde vurulacak. Mevlana mahallesi ve civarını kapsayan projenin toplam büyüklüğü ise 55 hektarlık bir alanı kaplayacak.

Toplam 4.200 konutun yapılacağı Mevlana kentsel dönüşüm projesinde ayrıca alışveriş merkezi, ticaret alanları ve sosyal tesisler yer alacak. Projenin bitiş tarihi ise 2019 yılı olarak açıklandı.

Değirmenönü ve Karapınar Kentsel Dönüşüm

Şirinevler Mahallesi’nin ekim ayında sit alanı statüsünden çıkartılarak, bölgedeki çarpık yapıların yıkılacağını ve bölgede yeni bir kent oluşturulacağını aktaran Başkan Edebali, “Değirmenönü ve Karapınar Mahalleleri’ne de yeni planlar hazırlandı. Bu iki mahallede şehir düzenine geçiyoruz. Artık bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız makûs talihlerini yenecekler. Yeni planlar hazırladığımız bu iki mahallede şuyulandırma çalışması yapıp, modern konutlar inşa edeceğiz" dedi.

İlçeye kazandırılan mahalle konakları, gençlik merkezleri, kapalı pazar alanları ile de dönüşümün sosyal boyutu destekleniyor. Yıldırım Belediyesi tarafından projelendirilen kentsel dönüşümün öncü yapıları olacak, Spor Kompleksi, Sular Vadisi, Doğa Parkı, Molla Yegan Kültür Merkezi, inşa edilecekleri bölgeleri Bursa’nın çekim merkezleri haline getirecek.

Piremir, Namazgah, Yenimahalle, Umurbey, Molla Arap, Karamazak Kentsel Dönüşüm
Bursa’nın en büyük büyük yatırımlarından birisi olacak ve 35 hektarlık alan üzerine inşa edilecek Sular Vadisi ve Doğa Parkı’nın Karamazak, Piremir, Namazgah, Teferrüç, Umurbey ve Kurtoğlu mahallelerini cazibe merkezi haline getireceğini dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Proje için büyük ölçüde kamulaştırma yapılarak bu bölgelerimiz beton yığını görüntüsünden kurtarılacak. İlçemize sadece altı mahallemizin sakinlerinin değil tüm Bursalıların yararlanacağı bir dev bir park kazandıracağız” diye konuştu.

Edebali,"Kentsel dönüşümü vatandaşla birlikte yapacağız"
Kentsel dönüşümün sadece binaların yenilenmesi olmadığının altını çizen Başkan Edebali, ‘sosyal dönüşüm’e de vurgu yaparak, “Kentsel dönüşüm kapsamına dahil edilen bölgelerde çalışmalarımıza vatandaşlarımızın en az yüzde 60’nın olurunu alacağız. Vatandaşın desteği olmayan bir projenin başarıya ulaşması söz konusu olmaz. Bunun bilincinde olarak, önce insanlarımızın desteğini alacağız. Bunun sağlanmadığı hiç bir proje hayata geçmeyecek. Vatandaşın olurunu aldıktan sonra başlayacağımız yeni yapılanmada bitişik değil, ayrık nizam yapacağız. Yıldırım'da sosyal donatı alanları olan yepyeni bir mimari anlayışla, sakinlerine huzur ve güven veren, onları mutlu eden bir şehir inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Ayfer Erdoğan / Emlaksayfasi.com.tr

ATIŞ YAPI YUNUCİTY PROJESİ 199 BİN LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLARLA SATIŞTA!DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ...
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bursalı 8 yıl önce

Meydancık mahallesiyle ilgili projeniz nedir başkanım şehir merkezinin göbeğindeki mahalle unutulmuş hayalet mahalleye döndü en genç bina 35-40 senelik acil olarak bu semtimizle ilgilide yatırım ve projelerinizi bekliyoruz

Avatar
Arif Hikmet Özgüle 8 yıl önce

Sn,Başkanım,Meydancık,Hacı sevindik mahallesive cami sk.cevreside ele alinmali.

Avatar
zahide AYHAN 8 yıl önce

KENTSEL DONUSUME İHTİYAÇ DUYAN MAHALLE ONCELİKLE YESİLYAYLA BARUTHANE EGİTİM YEDİSELVİLER DİR İSMİNİ DAHİ GOREMEDİM.NEDEN

Avatar
M.Sadık Avcılar 8 yıl önce

Yıldım mah. İncirli caddesi tranvayın gecisi sebebiyle cadde daralmış bu caddeye bir el atılmalı cadde canlandırılmalı ve civatdaki eski evler yıkılmalı kentsel dönusume buralardan başlanmalı

Misafir Avatar
BURSA SPOR 7 yıl önce @M.Sadık Avcılar

İNCİRLİDE Mİ? OTURUYORSUNUZ :)

Beğenmedim! (0)
Avatar
osman uzun 8 yıl önce

bursanın en önemli işlek yeri olan maltepe mah.yeşilyayla mah. ve baruthane mahalleleri kentsel dönüşüme ihtiyacı olan mahallelerdir.bence öncelik bu taraflara verilsin.ama malesef ismi bile geçmiyor

Avatar
Metin 8 yıl önce

Bence isabetli bir karar başkanım
Önce Yavuzselim ve araba yatağından başlayın keneler temizlenmiş olur

Avatar
Arif Hikmet Özgüle 8 yıl önce

Sn,Başkanım,Meydancık,Hacı sevindik mahallesive cami sk.cevreside ele alinmali.

Avatar
bursevi 8 yıl önce

Vatandaşın %60 nın onayını alacağınız vakit. Devletin hazine arazilerine çöken ve oralara gecekondu yaparak sizden yol su ve elektrik bekleyenleri kastetmiyorsunuz. sanırım. Bursa'da 200 yıllık geçmişi olan mahalleler virane gibi duruyorken hiç bir resmi merciye müracaat etmeden oldu bitti ye getirilen yerlere öncelik vermeniz manidardır. Saygılar...

banner182

banner181